Журналіст FREEДОМ побував на найдорожчому астрономічному комплексі на Землі (ВІДЕО)

ALMA. Фото: uatv.ua

Журналіст українського іномовлення Геннадій Куркін побував біля Великого міліметрового радіотелескопа Атаками (Atacama Large Millimeter Array), інформує FREEДОМ.

ALMA — це комплекс радіотелескопів, розташований у чилійській пустелі Атакама. За допомогою нього вчені вивчають еволюцію Всесвіту, об’єкти Сонячної системи.

“ALMA — це 66 радіотелескопів, які об’єднані в одне найбільше місце для розвитку астрономії, наукових досліджень у світі. Ми повернулися з пустелі Атакама. Ми побували на висоті понад 5000 метрів, де десятки радіотелескопів міжнародного астрономічного проєкту вивчають Всесвіт, щоб, як свідчить їхній девіз, виявити джерело космічного походження нашого виду хто ми, як людство, і звідки взялися”, — сказав Куркін.

ALMA розпочав наукові спостереження у 2011 році. Це найбільший і найдорожчий астрономічний проєкт, що базується на Землі. Його вартість — 1,5 млрд доларів.

Як повідомлялося раніше, ДП “МПІУ” за сприяння Національного антарктичного наукового центру готує в Антарктиді документальний проєкт англійською мовою Science Warriors (“Воїни науки”). Автор фільму-експедиції, журналіст і ведучий проєктів українського іномовлення Геннадій Куркін, перебуваючи на українській антарктичній станції “Академік Вернадський”, знімає матеріали про українських полярників, Антарктиду та український криголам “Ноосфера”.

Прямий ефір