close-btn

Гонконг схвалив біткоїн-ETF: як це вплине на BTC та крипторинок

У понеділок, 15 квітня, Гонконг умовно схвалив перші спотові біржові фонди (ETF) на Bitcoin та Ethereum. Ринок позитивно відреагував на новину, однак загострення конфлікту між Іраном та Ізраїлем мало досить потужний негативний вплив і провідні монети знизились у ціні. Чого чекати далі? Що буде з ціною на Біткоїн та пов’язані з ним альткоїни, чи вплине рішення SFC на молоді перспективні токени, як $99BTC?

Гонконг схвалив біткоїн-ETF: як це вплине на BTC та крипторинок

Гонконг схвалив біткоїн-ETF: як це вплине на BTC та крипторинок Фото: pngwing.com, pixabay.com, 99Bitcoins

Нагадаємо, що гонконгські підрозділи Harvest Fund Management і Bosera Asset Management в окремих заявах повідомили, що отримали умовний дозвіл від Комісії з цінних паперів і ф’ючерсів Гонконгу (SFC) на запуск ETF (що це за фонди, читайте тут).

Також гонконгський підрозділ China Asset Management — ChinaAMC (HK), заявив, що в понеділок отримав дозвіл регулятора на надання послуг з управління віртуальними активами, і фірма розробляє спотові ETF на BTC і ETH.

Відповідаючи на запитання Reuters, SFC заявила, що видає умовний дозвільний лист на заявку на створення ETF, якщо вона в цілому відповідає його вимогам, за умови дотримання різних умов, включаючи сплату зборів, подання документів та схвалення лістингу Гонконгської фондової біржі (HKEX).

Цей крок був зроблений всього через три місяці після того, як США запустили перші біткоїн-ETF. Ці біржі вже залучили близько $12 млрд чистого притоку.

«Впровадження спотових крипто-ETF не тільки надає інвесторам нові можливості для розміщення активів, але й зміцнює статус Гонконгу як міжнародного фінансового центру і хабу віртуальних активів», — йдеться в заяві Bosera Asset Management (International).

За словами генерального директора Harvest Global Investments Хана Тонглі, умовний дозвіл допоможе Harvest Global сприяти інноваціям у галузі та задовольнити різноманітний попит серед інвесторів.

Ціна на Біткоїн та майбутній вплив рішення SFC

Цього року Біткоїн виріс більш ніж на 50% і в березні досягнув історичного максимуму в $73 803. У понеділок він торгувався на рівні близько $66 000, а станом на середу, 17 квітня, його вартість становить $62,05 тис.

Як змінювалася ціна на Біткоїн протягом останнього місяця

Як змінювалася ціна на Біткоїн протягом останнього місяця Фото: coinmarketcap.com

Цікаве по темі: Dogecoin20 готується до виходу на біржі та цінового стрибка — аналітика

Наразі гонконгські фонди готуються до торгівлі криптою, але їхній успіх залежатиме від доступу китайських інвесторів. Маркус Тілен, засновник 10x Research, вважає, що ці продукти можуть залучити до $25 млрд. Однак, за його словами, може минути щонайменше шість місяців, перш ніж ці ETF стануть доступними для китайських інвесторів, через постійну зміну регулювання.

Прогнози експертів, звісно, вказують на те, що рішення SFC матиме позитивний вплив на криптовалютну екосистему і сприятиме зростанню вартості BTC та пов’язаних з ним альткоїнів. Однак наскільки інтенсивним буде вплив, все ще складно передбачити на фоні більш глобальних негативних подій.

Детальну аналітику про те, як впливає на криптоіндустрію прийняття спотових біткоїн-ETF, читайте у матеріалі.

Якщо бажаєте самостійно аналізувати каузальні зв’язки на глобальних ринках та відслідковувати вплив подій на вартість криптовалют, слід розглянути різні курси для навчання та надійні джерела інформації. Серед нових цікавих проєктів на ринку можна відзначити 99Bitcoins. Він першим запропонував користувачам систему винагород за отримані знання — Learn-to-Earn (навчайся — заробляй).

Також наразі 99Bitcoins проводить попередній продаж власного корисного токена $99BTC. Його вартість вже становить $0,0337, але найближчим часом монета зростатиме. Придбати її можна на офіційному сайті проєкту.

99Bitcoins

Фото: 99Bitcoins

Читайте також: День Doge наближається — які монети можуть вирости 20 квітня

Також 99Bitcoins — один з найпопулярніших веб-сайтів та блогів про біткоїни, який сьогодні налічує понад 700 тис. учасників. Його мета — заповнити прогалину між технологічним аспектом BTC і новачками, використовуючи нетехнічний блог і прості навчальні посібники, що пояснюються в неспеціалізованих термінах. Детальніше про проєкт читайте тут.

Як працює Learn-to-Earn та що відомо про нову перспективну монету $99BTC

Це унікальне поєднання освітніх ресурсів і стимулюючого навчання, як для початківців, так і для ветеранів криптовалют. Програми курсів включатимуть матеріали від базових понять до технологій створення блокчейн-продуктів.

На користувачів чекають інтерактивні навчальні модулі, вікторини та сучасні підручники. У ході навчання вони зможуть підвищувати свій рейтинг 99Bitcoins і в процесі цього отримати винагороду в токенах $99BTC.

Читайте популярне: Мемкоїни на Solana перевершили темпи зростання SOL — огляд Slothana

Володіючи токеном $99BTC, користувачі матимуть доступ до винагород за стейкінг, додаткових навчальних курсів, ексклюзивних торгових вебінарів, торгових сигналів і стратегій, а також доступ до груп VIP-спільноти.

У цілому 99Bitcoins виділив для винагороди студентів токени $99BTC на загальну суму $99 999 99. При цьому загальна пропозиція — 99 млрд одиниць. За перші декілька днів пресейлу проєкт зібрав близько $200 тис., а станом на 17 квітня ця сума зросла до $742 500.

$99BTC

Фото: 99bitcoins.com

Зазначимо, що робота над платформою триває і завершиться тільки до 4 кварталу цього року. Починаючи роботу з сервісом врахуйте, що як для новачків, так і експертів, інтенсивне навчання може стати непростою задачею, до якої варто морально підготуватися.

Також раніше ми писали, що «День Doge», який відбудеться 20 квітня, неабияк «підігрів» настрої криптоспільноти, тому навіть попри нещодавній спад, монеті DOGE прогнозують зростання, а разом із ним можуть здорожчати пов’язані мем-монети та молоді зірки ринку, такі як Dogecoin20.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Галузеві криптопортфелі: як максимізувати прибуток на нішевих ринках

Які сектора криптовалют приносять інвесторам найбільший прибуток

Зважування за ринковою капіталізацією в криптовалютах: плюси та мінуси популярної стратегії

google news