Головна Новини Світ Росія У РФ обвалився ринок житлової нерухомості: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ обвалився ринок житлової нерухомості: що відомо

У Росії різко впало будівництво житлових будинків

17 квітня 2024, 21:34
Поділіться публікацією:

За підсумками першого кварталу введення багатоквартирних житлових будинків у Росії скоротилося на 27%.

У РФ обвалився ринок житлової нерухомості: що відомо

У РФ падає попит на житлову нерухомість. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Moscow Times з посиланням на дані Росстату, за три місяці російські забудовники здали 8,8 млн квадратних метрів житлової площі, що на 3,6 млн менше, ніж у першому кварталі 2023 року, та на 1,8 млн менше, ніж у жовтні-грудні минулого року.

Заступник директора Інституту податкового менеджменту та економіки нерухомості НІУ ВШЕ Тетяна Школьна розповіла, що російським забудовникам немає сенсу вводити в експлуатацію більше будинків, ніж вони можуть продати.

Зазначається, що попит на квартири в регіонах просідає з двозначною швидкістю — зараз він на 15-20% нижчий, ніж минулого року, згідно з оцінками Національного об'єднання будівельників РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід взявся захищати Ізраїль під час повітряної атаки Ірану, але не готовий надавати аналогічну авіаційну підтримку Україні, позаяк на Україну напала ядерна держава, а Ізраїль атакувала неядерна держава. Росія не просто має ядерну зброю, але й постійно погрожує нею, що стримує країни НАТО від прямої участі у захисті України від ворожих атак. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Китай не зацікавлений у врегулюванні російсько-української війни найближчим часом, позаяк Пекін – головний вигодоотримувач від війни в Україні, вважає політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов. На думку експерта-міжнародника, чим довше триває війна, тим в більшу васальну залежність від Китаю впадає РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини