Головна Новини Світ Росія Кого насправді слід вважати російською опозицією: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого насправді слід вважати російською опозицією: пояснення експерта

Політолог пояснив, що не так з російськими лібералами-емігрантами

17 квітня 2024, 22:22
Поділіться публікацією:

Російську ліберальну опозицію в еміграції правильно називати не російською опозицією, а російськими лобістами, вважає політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов.

Кого насправді слід вважати російською опозицією: пояснення експерта

Російська опозиція часто лобіює інтереси Кремля. Фото з відкритих джерел

"Насправді російські ліберали-емігранти не підпадають під термін "опозиція". Так звана російська ліберальна опозиція не претендує на реальну політичну владу в РФ, оскільки не має вагомої підтримки російського електорату та критичного впливу на російське суспільство. Натомість функцію лобіювання інтересів РФ російські ліберали виконують дуже якісно. Для них відкритий Європарламент, вони вхожі в академічні середовища на Заході, а Юлія Навальна змогла навіть особисто зустрітися з Джо Байденом", — наголосив експерт-міжнародник.

Політолог відзначив, що російські ліберали приносять відверту шкоду Україні, позаяк готові робити все можливе, щоби реальні опозиційні сили – Російський добровольчий корпус, Легіон "Свобода Росії" не могли представляти РФ на міжнародній арені, хоча саме вони, а не російські ліберали протистоять російській агресії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід взявся захищати Ізраїль під час повітряної атаки Ірану, але не готовий надавати аналогічну авіаційну підтримку Україні, позаяк на Україну напала ядерна держава, а Ізраїль атакувала неядерна держава. Росія не просто має ядерну зброю, але й постійно погрожує нею, що стримує країни НАТО від прямої участі у захисті України від ворожих атак. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Китай не зацікавлений у врегулюванні російсько-української війни найближчим часом, позаяк Пекін – головний вигодоотримувач від війни в Україні, вважає політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов. На думку експерта-міжнародника, чим довше триває війна, тим в більшу васальну залежність від Китаю впадає РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини