В окупованому Криму і в Росії прогриміли вибухи — карта війни за 17 квітня (ВІДЕО)

Тактика, стрільби, надання медичної допомоги та евакуація — українські прикордонники пройшли бойове злагодження на півночі України. Особливу увагу приділили переміщенню на полі бою, зайняттю позицій та організації оборони. Також для максимального наближення до реалій здійснювалася імітація авіаційних та артилерійських обстрілів, повідомляє FREEДОМ.

“Часто ми перебуваємо трохи далі від нульового рубежу і забезпечуємо прикриття наших побратимів там. Зокрема, під час наступу”, — розповів український прикордонник із позивним “Малина”.

За останню добу на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Про це сьогодні, 17 квітня, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України. Чотири атаки припали на Куп’янський напрямок.

“Куп’янськ їм потрібен як логістичний хаб у контексті захоплення Донецької області, спроб захоплення. А ми ніяк не можемо відокремлювати Куп’янськ від Донецької області в цьому випадку. Вони намагатимуться далі просуватися і захопити це місто. На Куп’янськ росіяни намагаються наступати з літа минулого року, навколо Синьківки топчуться весь цей час”, — пояснив військовий оглядач Денис Попович.

Армія РФ без успіху намагалася штурмувати на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Російські окупанти обстрілювали з артилерії та мінометів Часів Яр, Костянтинівку та Вугледар Донецької області.

Загарбники вночі лишилися трьох пускових установок С-400, двох пускових установок С-300, однієї радіолокаційної станції та складу БК унаслідок ударів по військовому аеродрому в Джанкої в тимчасово окупованому Криму.

“Ми підтверджуємо успішність низки ударів, які були нанесені вночі по території Джанкойського аеродрому. Підтверджується ураження новітнього комплексу С-400 з вибухом пускової установки та серйозними пошкодженнями інших машин комплексу. Окупанти вірили у свій новітній комплекс ППО настільки, що розміщували склади з ракетами безпосередньо біля пускової установки”, — йдеться в повідомленні партизанського руху “Атеш”.

Неспокійно і в глибокому тилу Росії. На аеродромі в Самарі знищено транспортний вертоліт Мі-8. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. В українській розвідці додали, що противник використовував вертольоти для перевезення зброї та особового складу. Вартість Мі-8 може становити до 15 млн дол.

А в Казані тим часом горів авіаційний завод. Безпілотники атакували підприємство, де виробляють і ремонтують бомбардувальники Ту-22М і Ту-160М. Працівників евакуювали, а в Росавіації заявили про тимчасове припинення роботи кількох аеропортів, зокрема й Казанського.

Але і це ще не все. У Мордовії дрони атакували радіотехнічний вузол однієї з військових частин. Удар припав на радіолокатор із дальністю виявлення цілей близько 3000 км і висотою виявлення понад 100 км. Ця РЛС входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

Загальні втрати армії РФ із 24 лютого 2022 року перевищили 456 тис. військових. За добу було ліквідовано ще 710 російських окупантів. Також Сили оборони України знищили чотири російські танки, 18 бронемашин, 15 артсистем і один засіб ППО. Завдяки українським військовим загарбники також не дорахувалися майже 30 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Читайте також: ЗСУ розширюють плацдарм у Кринках, — Снєгирьов про ситуацію на лівому березі Дніпра в Херсонській області

Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович повідомив, що Росія намагається ескалювати ситуацію на Лимано-Куп’янській осі. Кремль не полишає спроб захопити Куп’янськ Харківської області.

Прямий ефір