Головна Новини Світ Росія Маск відреагував на нову російську багаторазову ракету
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск відреагував на нову російську багаторазову ракету

У відповідь на Falcon 9 росіяни створюють власний багаторазовий носій – "Амур-СПГ"

17 квітня 2024, 22:50 comments1242
Поділіться публікацією:

Недавно  керівник "Роскосмосу" Юрій Борисов  повідомив, що російську багаторазову ракету "Амур-СПГ" можливо  буде використовувати більше разів, ніж Falcon 9 від компанії SpaceX.

Маск відреагував на нову російську багаторазову ракету

Ілон Маск (фото з відкритих джерел)

Ілон Маск  стисло  прокоментував цю заяву в соціальній мережі Х: "Доведи!" (Bring it on).

Як каже  Борисов, технічне проектування метанової ракети-носія "Амур-СПГ" заплановано на кінець року. Створення носія буде закінчено до 2028-2029 років. Перший пуск нової ракети з багаторазовим першим ступенем намічено приблизно на 2030-й.

"Якщо ракета Falcon 9, як правило, використовується не більше 10 разів, то перший ступінь на паливній парі СПГ-кисень може використовуватися мінімум 50, а можливо, і більше – 100 разів". – заявляє керівник "Роскосмосу". 

Ця новація  суттєво скоротить вартість запусків і напрямок роботи, на думку експертів, є абсолютно вірний. Але, очільник  "Роскосмосу" лукавить, коли  говорить  про можливості Falcon 9, бо недавно її перший ступінь здійснив рекордний 20-й політ. 

Крім цього, в компанії  SpaceX вже сертифікують прискорювачі Falcon 9 на 40 запусків. Саме стільки (якщо не більше) їх можна буде використати на  час першого польоту "Амур-СПГ", що  може і  не відбутись. Тобто говорити про якісь переваги  над Falcon 9 в цій ситуації  не доводиться.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали по те, чому Маск змінив свою позицію щодо війни в УкраїніІлон Маск у перші дні повномасштабного вторгнення активно постачав термінали Starlink в Україну та критикував Росію. Однак згодом позиція Ілона Маска з захисника України перетворилась на критика, який закликає сісти за стіл переговорів з Росією та поступитись своїми територіями. Видання Forbes назвало ключовий момент, який вплинув на погляди Маска у війні в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини