Головна Новини Політика зовнішня політика Допомога Україні: Байден зробив багатообіцяючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні: Байден зробив багатообіцяючу заяву

Байден готовий підписати законопроєкт Джонсона, якщо Конгрес ухвалить його

17 квітня 2024, 23:10
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати у випадку схвалення Конгресом законопроєктів про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон.

Допомога Україні: Байден зробив багатообіцяючу заяву

Байден підтримав виділення допомоги Україні. Фото з відкритих джерел

Байден заявив, що рішуче підтримує запропоновані Джонсоном законопроєкти, оскільки "Ізраїль стоїть перед безпрецедентними атаками з боку Ірану, а Україна — перед постійними бомбардуваннями з боку Росії, які різко посилилися за останній місяць".

Президент США пообіцяв негайно підписати законопроєкти, щоб "послати сигнал світу, що Штати підтримують своїх друзів та не дозволять Ірану або Росії досягти успіху".

Як відомо, Палата представників США розгляне три окремих законопроекти щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю та союзникам у Індо-Тихоокеанському регіоні. Законопроєкт, що стосується допомоги Україні, вимагає від Держдепартаменту і Пентагону розробити стратегію США з підтримки Києва протягом 45 днів після його ухвалення. Цей документ передбачає виділення $61 мільярда для забезпечення України, зокрема $23 мільярди на зміцнення арсеналу США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід взявся захищати Ізраїль під час повітряної атаки Ірану, але не готовий надавати аналогічну авіаційну підтримку Україні, позаяк на Україну напала ядерна держава, а Ізраїль атакувала неядерна держава. Росія не просто має ядерну зброю, але й постійно погрожує нею, що стримує країни НАТО від прямої участі у захисті України від ворожих атак. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Китай не зацікавлений у врегулюванні російсько-української війни найближчим часом, позаяк Пекін – головний вигодоотримувач від війни в Україні, вважає політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов. На думку експерта-міжнародника, чим довше триває війна, тим в більшу васальну залежність від Китаю впадає РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини