Наука

Вчені підтвердили існування вампірів

0

Дослідження вчених з Університету штату Вашингтон (WSU) підтвердило існування організмів на Землі, що мають характеристики вампірів — бактерій, які живляться людською кров’ю, зазначає Daily Mail. Ці мікроорганізми, зокрема сальмонела та кишкова паличка, які викликають харчові отруєння, здатні проникати з кишківника в кров, де стають потенційно смертельно небезпечними.

Виявлено, що причиною такої поведінки бактерій є їх здатність знаходити і споживати сироватку — рідку частину крові, багату на поживні речовини. Ці мікроорганізми можуть виявляти сироватку навіть через найменші порізи в травній системі, що іноді призводить до смертельного сепсису у людей з певними запальними захворюваннями.

Дослідники з Університету штату Вашингтон виявили, що ці бактерії-вампіри, як акули, здатні відчути дуже малу кількість крові в великій кількості води. Так, навіть незначна кількість крові в кишківнику може привернути їхню увагу і спровокувати рух до джерела.

Дослідник Університету штату Вашингтон Арден Бейлінк тримає чашку Петрі з бактеріями сальмонели. Бейлінк і аспірантка Сієна Гленн опублікували дослідження, яке показує, що деякі з найнебезпечніших бактерій у світі шукають і їдять сироватку, рідку частину людської крові, яка містить поживні речовини, які бактерії можуть використовувати як їжу

За словами професора Коледжу ветеринарної медицини WSU Ардена Бейлінка, нове відкриття може допомогти у розробці нових методів лікування, що запобігатимуть розвитку сепсису. Використання високотехнологічних мікроскопів дозволило детально спостерігати, як бактерії реагують на введену в кишківник сироватку, і виявити рецептори, які дозволяють їм відчувати і переміщатися до неї.

Ці відкриття не тільки підтверджують можливість вампіризму серед мікроорганізмів, але й відкривають нові шляхи для розуміння та лікування бактеріальних інфекцій у людей. Джерело

Comments

Comments are closed.