Космос

NASA підніме своє вітрило: місія Solar Sail готується до запуску

0

Місія NASA, яка випробовує новий спосіб навігації в нашій Сонячній системі, готова підняти своє вітрило в космос — щоб не вловити вітер, а рушійну силу сонячного світла. Advanced Composite Solar Sail System  планується запустити у вівторок, 23 квітня (середа, 24 квітня в Новій Зеландії) на борту ракети Rocket Lab Electron зі стартового комплексу 1 компанії на півострові Махія в Новій Зеландії.

Ракета Electron від Rocket Lab розгорне місію CubeSat на висоті приблизно 600 миль над Землею – що більш ніж вдвічі перевищує висоту Міжнародної космічної станції. Щоб перевірити ефективність удосконаленої композитної системи сонячних вітрил НАСА, космічний корабель повинен знаходитися на досить високій орбіті, щоб невелика сила сонячного світла на вітрилі – приблизно еквівалентна вазі скріпки, що лежить на вашій долоні – подолала атмосферний опір і посилила. висота.

Після напруженої початкової фази польоту, яка триватиме близько двох місяців і включатиме перевірку підсистем, CubeSat розміром з мікрохвильову піч розгорне своє відбиваюче сонячне вітрило. Тижневе випробування складається з серії маневрів наведення, щоб продемонструвати підйом і опускання орбіти, використовуючи лише тиск сонячного світла, що діє на вітрило.

Слідкуйте за новинами, оскільки передова композитна система сонячних вітрил NASA має намір довести свою здатність плавати в космосі, розширюючи доступ і дозволяючи недорогі місії на Місяць, Марс і за їх межами.

Comments

Comments are closed.