КНДР створює біологічну зброю - The Sun

Північна Корея має технічну можливість виробляти бактерії, віруси і токсини, які можуть бути використані як біологічні агенти для військових цілей.
КНДР створює біологічну зброю - The Sun

Північна Корея створює мікробні спреї та пристрої, здатні поширювати смертельні хвороби, такі як віспа та сибірська виразка. Про це у середу, 17 квітня повідомило The Sun, посилаючись на розвідку США.

Зокрема, у звіті Державного департаменту США йдеться про те, що КНДР має цілеспрямовану наступальну програму біологічної зброї на національному рівні.

"Пхеньян, ймовірно, здатний застосувати отруйні речовини у розпилювачах та пристроях для впорскування", - йдеться у звіті.

Кілька експертів Державного департаменту США, які стежать за дотриманням іноземними урядами правил щодо озброєнь, попередили, що біологічна зброя, над якою працюють у Північній Кореї, може виявитися небезпечнішою за ядерну.

"Північна Корея має біологічну зброю у своєму арсеналі з 1960-х років так що КНДР з більшою ймовірністю застосує біологічну зброю, ніж ядерну", - пише газета з посиланням на експертів. 

The Sun пише, що найбільше занепокоєння викликає те, що Північна Корея має промислові потужності для масового виробництва цієї зброї та її подальшого розповсюдження за допомогою ракет, дронів, літаків і розпилювачів.

"У той час, як ядерні програми можна відстежувати за кількістю ядерних випробувань та успіхом ракетних випробувань, створення зброї та вирощування патогенних мікроорганізмів може залишатися невидимим за зачиненими дверима. Більше того, обладнання, що використовується для виробництва біологічної зброї, часто має подвійне призначення для сільського господарства, що робить зовнішній моніторинг і перевірку практично неможливими", - йдеться у звіті Держдепу США.

РФ постачає нафту в Північну Корею в обмін на зброю - ЗМІ

КНДР має бути готова "утихомирити" Південну Корею - Кім Чен Ин

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK