RU
 

Буданов сказав, коли Росія планує піти у наступ

Текст: ,  18 квітня 2024, 05:17
0
12719
Буданов сказав, коли Росія планує піти у наступ
Фото: ТАСС (иллюстрация)
Росія готує новий наступ у червні

Кремль вже неодноразово ставив завдання повністю захопити Донбас, проте досі окупанти його не виконали.

Армія країни-агресора Росії готується до чергового масштабного наступу на фронті у червні. У його рамках окупанти намагатимуться повністю захопити Донецьку та Луганську області України. Про це у середу, 17 квітня, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Washington Post.

У той же час, він нагадав, що Кремль вже неодноразово ставив завдання перед російськими військами повністю захопити Донбас, проте досі окупанти його не виконали.

Буданов зазначив, що росіяни будуть намагатися захопити якнайбільше територій Донецької та Луганської областей до виборів у США. Глава ГУР припустив, що у Кремлі, ймовірно, сподіваються, що наступним главою Штатів стане Дональд Трамп і тоді росіяни зможуть "ратифікувати" свої успіхи на сході України.

Очільник розвідки додав, що Україні відомо про плани РФ та підкреслив, що Україна має свій план "спрямований на скорочення російського потенціалу. Він охоплює безліч аспектів, наприклад, військову промисловість, критично важливі військові об'єкти, аеродроми, пункти управління". 

Нагадаємо, за словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, практично 60-70% штурмових груп ворога не повертається з Кринок на лівобережжі Херсонщини. У зв'язку з цим росіяни змушені підтягувати ресурси з тилу. 

Як повідомлялося, минулої доби найбільш гаряче було на Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Раді Європи ухвалили рішення щодо спецтрибуналу агресії РФ проти України
В Одесі пролунали вибухи
Росія відмовила в громадянстві киянці через справу проти неї в Україні
У Пентагоні зробили заяву щодо ATACMS для України
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: войнаразведкаБуданов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі