Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять деталі удару по Джанкою: що могло стати ціллю
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять деталі удару по Джанкою: що могло стати ціллю

На аеродромі чути були не лише вибухи, а й детонація, у тому числі вторинна

18 квітня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

У мережі продовжують обговорювати подробиці того, що на військовому аеродромі в Джанкої в окупованому Криму пролунала серія вибухів. Про що говорять деталі удару по Джанкою? Що могло стати ціллю? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Про що говорять деталі удару по Джанкою: що могло стати ціллю

Вибухи в Джанкої. Фото: із відкритих джерел

Росіяни натякають, що це була ракета типу АTACMS

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Суспільне Крим" заявив, що чути було не лише вибухи, а й детонацію, зокрема вторинну, і пояснив, про що це свідчить.

"Чутно було не лише бавовну, а й детонацію. Є вже чимало фото- та відеопідтверджень того, що була, в тому числі, вторинна детонація. Тамтешні повідомляють, що нібито вибухнув балон на автомобілі — газовий балон. Але очевидно, що це все маячня та брехня. Зараз мережею Інтернет поширюється чимало чуток. Я пропоную трохи почекати, коли ми будемо знати верифіковано інформацію від української розвідки щодо наслідків тієї бавовни", — зазначив експерт

Він додав, що на території аеропорту в Джанкої дислокувалися не лише підрозділи російської окупаційної армії, вертолітного полку або ескадрильї, а також знаходилися відновлювальні майстерні, склади з боєприпасами, пункт управління зв'язку.

Експерт також розповів, що на аеродромі в Джанкої базувалися щонайменше чотири штурмові Су-25 і 12 вертольотів Мі-28 і Ка-52.

Удари по російській авіації становлять серйозну загрозу для РФ

Військовий аналітик Сергій Грабський в ефірі телемарафону проаналізував, що могли втратити окупанти.

Експерт зазначив, що на тому аеродромі базуються в основному гелікоптери. Але варто розуміти, що аеродром – це не лише стоянка літальних апаратів. Але й так само там є склади із забезпеченням. Тому серія вибухів, яка почалася там ще до оголошення повітряної тривоги, може означати, що цього удару було завдано дуже точно.

Він також зазначив, що будь-які удари по російській авіації становлять серйозну загрозу для РФ.

"Якщо із сухопутним компонентом на даний момент у РФ все добре, то відновлення військово-повітряного компонента — у них із цим проблеми. Авіаційну техніку відновити значно складніше. Тому знищення будь-якого елемента цього виду озброєння означає великі втрати для противника", — пояснив Грабський.

Крім того, експерт підтвердив нещодавні слова президента України Володимира Зеленського про те, що зараз співвідношення української авіації до російської можна вважати 1 до 30.

"На всіх фронтах цієї війни росіяни зосередили 300 літаків та 290 гелікоптерів. Але РФ не може нарощувати повітряний компонент. І, спираючись на допомогу західних союзників, ми можемо досягти паритету", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останні дії різних гравців навколо війни в Україні: що відбувається і до чого готуватись.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини