Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удари України по цілях Росії у Криму та Мордовії: що говорять у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари України по цілях Росії у Криму та Мордовії: що говорять у США

В ISW вважають українські удари по цілях РФ у Криму та Мордовії скоординованою та масштабною серією, але ураження підтвердити не можуть

18 квітня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою та широкомасштабною серією.

Удари України по цілях Росії у Криму та Мордовії: що говорять у США

Удари по російських військових об'єктах. Фото: із відкритих джерел

"Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, як видається, є досить скоординованою і широкомасштабною серією ударів, спрямованих на російську авіацію, ППО та засоби радіолокаційного виявлення", — зазначили в ISW.

У звіті нагадують, що в ніч з 16 на 17 квітня українські війська завдали удару по російському військовому летовищу в окупованому Джанкої.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, демонструють вибухи на аеродромі в Джанкої, де базується російський 39-й окремий вертолітний полк (27-а зведена авіаційна дивізія 4-ї армії ВПС та ППО Південного військового округу РФ).

Російські бойові та транспортні вертольоти надають російським військам явні переваги у наступі та обороні, особливо на півдні України, і є законними військовими цілями, — зазначають аналітики.

Також, за повідомленнями Головного управління військової розвідки (ГУР) України, 17 квітня українські безпілотники атакували 590-й окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований у російському місті Ковилкіно, що в Мордовії.

Крім того, ГУР заявило 17 квітня, що невідомі знищили російський гелікоптер Мі-8 на аеродромі "Кряж" у Самарі та опублікувало відеозапис пожежі, натякаючи, що ГУР може бути причетний до цього удару.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у мережі продовжують обговорювати подробиці того, що на військовому аеродромі в Джанкої в окупованому Криму пролунала серія вибухів. Про що говорять деталі удару по Джанкою? Що могло б стати ціллю? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини