Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перетворити Харків на Алеппо: чому план Путіна провалиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Перетворити Харків на Алеппо: чому план Путіна провалиться

У ГУР Міноборони відреагували на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо

18 квітня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Песимістичні прогнози про те, що на Харків чекає доля сирійського міста Алеппо, яке росіяни практично стерли з лиця Землі, навряд чи колись можуть стати реальністю. Як передає портал "Коментарі", так вважає представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, висловивши свою позицію в інтерв'ю "УП". Представник розвідки також не поділяє подібних коментарів мера Харкова Ігоря Терехова, адже Україні є чим відповідати.

Перетворити Харків на Алеппо: чому план Путіна провалиться

Удари по Харкову. Фото: із відкритих джерел

"Все ж таки Україна – не Сирія. І апокаліптичні сценарії для порівняння я б не використав. Зрозуміло, що Україні не наодинці в цій ситуації і українським Силам оборони теж є чим відповідати. Але водночас нам критично потрібна міжнародна допомога та підтримка. Це стосується як озброєння загалом – так і засобів протиповітряної оборони” – зазначив Андрій Юсов.

Зазначимо, мер Харкова Ігор Терехов зазначив в інтерв'ю виданню The Guardian, що Росія змінила тактику, щоб спробувати знищити енергосистему Харкова та тероризувати його 1,3-мільйонне населення, обстрілюючи житлові райони. Тому Харків може стати другим Алеппо, якщо США не ухвалять військової допомоги Україні, яка дозволить отримати протиповітряну допомогу для захисту від атак Росії на великій відстані.

Також у подібному ключі висловився колишній нардеп Борислав Береза. Він заявив у себе у Фейсбук, що російський диктатор Володимир Путін хоче перетворити на українське Алеппо Харків. За його словами, кремлівський диктатор не зупиниться перед кількістю жертв.

Як вважає політик, єдине, що стримує рашистів – це не страх перед кількістю жертв, а відсутність ресурсу та певний дефіцит ракет та снарядів для цього.

Читайте також на порталі "Коментарі" – атаки та жертв могло б не бути: Володимир Зеленський емоційно відреагував на удар по Чернігову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини