Головна Новини Світ США Байден назвав трьох друзів Путіна: ці країни допомагають Росії у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден назвав трьох друзів Путіна: ці країни допомагають Росії у війні

Джо Байден назвав головних союзників Росії у війні в Україні. Президент США пояснив, як ці "друзі Путіна" допомагають Кремлю продовжувати війну.

18 квітня 2024, 08:51 comments1121
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що Україна та Ізраїль залежать від американської допомоги. За його словами зараз ситуація в переломному моменті, тоді як Путін посилює свою агресію завдяки трьом друзям: Китаю, Ірану та Північній Кореї.

Байден назвав трьох друзів Путіна: ці країни допомагають Росії у війні

Президент США Джо Байден про союзників Росії. Фото з відкритих джерел

Джо Байден присвятив статтю у виданні WSJ війні в Україні. Президент США вказує, що Україна продовжує воювати проти значно більшої армії, повернула собі більш ніж половину території, які були окуповані Росією у 2022 році, завдає ударів по флоту РФ та розробляє інноваційну зброю. За словами Байдена "це бойова сила з волею та вмінням перемагати".

Президент США наголосив, що обидві країни сподіваються на допомогу США, тоді як Путін посилює свою агресію завдяки своїм друзям. Байден прямо сказав, яким чином союзники Росії допомагають Путіну у війні в Україні.

"Путін посилює свій наступ за допомогою своїх друзів. Китай постачає Росії мікроелектроніку та інше обладнання, яке є критично важливим для оборонного виробництва. Іран надсилає сотні БПЛА. Північна Корея надає артилерію та балістичні ракети", — пише Байден.

Байден запевнив, що Конгрес США прийме пакет допомоги Україні та Ізраїлю, який допоможе зупинити російську агресію.

"Путін невпинно намагався зламати волю українського народу. Він провалився. Тепер він намагається зламати волю Заходу. Ми не можемо дозволити йому досягти успіху", — додав Байден.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Держдепі США відреагували на різку критику від Зеленського щодо відсутності допомоги для України.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на російський удар по лікарні в Чернігові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини