Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна попросила про екстрену допомогу: чим відповіли європейські союзники
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна попросила про екстрену допомогу: чим відповіли європейські союзники

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що Європа дійсно має швидше надавати Україні допомогу

18 квітня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", лідери Європейського Союзу на саміті 17 квітня закликали країни-члени посилити українську протиповітряну оборону, а також прискорити постачання всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети.

Україна попросила про екстрену допомогу: чим відповіли європейські союзники

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Європейська рада наголошує на необхідності терміново забезпечити протиповітряну оборону України, прискорити та інтенсифікувати постачання всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети. Вона закликає Раду ЄС, зокрема на її майбутньому засіданні, і держави-члени забезпечити необхідні подальші дії", – йдеться у заяві.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель нагадав, що президент Володимир Зеленський у своєму зверненні попросив європейців допомогти переконати США прискорити постачання зброї та фінансування економіки України.

Мішель заявив, що Європа дійсно має швидше надавати Україні допомогу.

"Це не питання місяців, це питання днів та тижнів. Дуже важливо, щоб ми досягли результатів" – сказав президент Європейської Ради.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський під час спеціального засідання Європейської ради розповів про черговий удар росіян по Чернігову та зазначив, що "нам усім треба зараз переграти Путіна у рішучості".

Також видання "Коментарі" повідомляло – після того, як американці та європейці захистили нещодавно Ізраїль від іранських дронів ракет, в Україні запитують – чому не можуть захистити нас так само – від російських? Про це, зокрема, емоційно говорив президент Володимир Зеленський, заявивши, що ми звернемося на термінове скликання засідання Ради Україна – НАТО, щоб обговорити питання захисту неба. У свою чергу, у США дали зрозуміти, що загроза, яка походить від Росії, набагато більша, ніж загроза від Ірану, тому Штати не допомагатимуть нам відбиватися від дронів і ракет, як допомогли Ізраїлю. Про що говорять подібні заяви та пояснення? Що слід зрозуміти Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини