Як обрати смачне та стигле манго

Щоб насолодитися смаком екзотичного манго, його потрібно вміти вибирати. Тому зібрали декілька корисних порад

Як обрати смачне та стигле манго
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Манго — екзотичний, смачний і корисний фрукт, який з кожним роком стає все популярнішим в Україні. З нього можна готувати різноманітні десерти, коктейлі, використовувати в салатах, основних стравах із м’яса та риби, джемах і соусах. І якщо з використанням манго проблем зазвичай не виникає, то як вибрати смачне та стигле манго знають далеко не всі. Редактори GoToShop підготували для вас корисні поради, які допоможуть вам вибрати ідеальне манго в магазині.

Консистенція і пружність

Один із найпростіших способів визначити стиглість манго — помацати його. Зелені плоди завжди тверді, а зрілі — злегка м’які і добре піддаються натисканню. А ось якщо манго занадто м’яке, а після натискання пальцем у ньому залишаються помітні вм’ятини, отже, плід уже перестиглий, а його смак буде занадто солодким і злегка кислим.

Запах

Стиглість манго також можна визначити за його запахом. Понюхайте фрукт біля основи стебла — стиглі плоди мають яскраво виражений приємний солодкий і ароматний запах. Незрілі манго зазвичай не мають запаху, а перестиглі пахнуть злегка кислим.

Колір

Один зі способів визначити стиглість манго — це його колір. Більшість сортів манго під час дозрівання набувають яскравого та насиченого кольору: від жовтого до червоного. Однак варто пам’ятати, що колір може варіюватися залежно від сорту фрукта. Наприклад, сорти Кейт і Атолл, можуть бути зеленуватими, навіть коли вони стиглі.

Подряпини та плями

Під час вибору манго зверніть увагу на стан шкірки. У зрілих фруктів часто є незначні подряпини, потертості або плями на шкірці. Але при цьому їх не повинно бути занадто багато і вони не повинні виглядати погано. Якщо плями занадто темні або великі, а вм’ятини і потертості псують форму фрукта, то це може свідчити про те, що манго перезріло або зіпсувалося.

Вага

Стигле манго досить важке. Візьміть його в руки — якщо фрукт важчий, ніж виглядає, то, найімовірніше, він стиглий. А якщо відчувається легким, це може бути ознакою незрілості.

Сорт

Різні сорти манго можуть мати різні смакові характеристики і відрізнятися в зрілому вигляді за кольором, формою і вагою. Перед покупкою можете вивчити інформацію про найпопулярніші та найпоширеніші сорти манго — це допоможе вам краще зорієнтуватися з вибором у магазині.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам вибрати смачне і стигле манго. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу ваш вибір буде не ідеальним. Чим частіше ви будете купувати манго, тим простіше вам буде зробити правильний вибір.

А дізнатися ціни на манго в супермаркетах вашого міста ви можете просто зараз за допомогою сервісу порівняння цін GoToShop. Дивіться, порівнюйте та обирайте краще. Також радимо ознайомитися з актуальними акціями на манго, щоб купити фрукт за найкращою пропозицією.

Читати статті на тему

2024.04.30 12:23
Як обирати продукти

Як вибрати м’ясо для запікання на великодній стіл: поради та рекомендації

Збираєтесь запікати м’ясо на Великдень? Не пропустіть наші поради, як вибрати та приготувати ідеальну страву!
2024.04.30 11:12
Як обирати продукти

Арабіка і робуста: який сорт кави вибрати

Досліджуємо різницю між арабікою та робустою, щоб допомогти вам знайти свою ідеальну каву
2024.04.29 17:18
Як обирати продукти

Заварюємо чай правильно: поради експертів щодо вибору та приготування

Відкрийте для себе секрети ідеального чаю: розповідаємо про поширені помилки та як вибрати якісний напій, щоб насолоджуватись його насиченим смаком та ароматом
2024.04.29 15:05
Як обирати продукти

Сирна паска до Великоднього столу: як вибрати кисломолочний сир

Хочете приготувати ідеальну сирну паску на Великдень? Розповідаємо всі тонкощі вибору кисломолочного сиру
2024.04.29 13:59
Як обирати продукти

Купити і не отруїтися: як вибрати найкращі консерви

Консерви не потребують особливих умов зберігання, але спочатку їх необхідно правильно обрати