Залиш гаджети: де та за скільки активно відпочити в Одесі

Залиш гаджети: де та за скільки активно відпочити в Одесі.

Залиш гаджети: де та за скільки активно відпочити в Одесі. Фото: instagram.com/odessa.alpine.club

Дозвілля та їжа
18 квiтня 09:40

Одеса – місто контрастів. Тут можна відпочити по-різному – від простих посиденьок на узбережжі до катання на екстремальних атракціонах. Звичайно через повномасштабну війну багато екстримальних розваг зараз недоступні, наприклад стрибки з парашутом або роупджампінг, проте для любителів активного відпочинку дещо таки залишається.

Vgorode зібрав добірку розваг для тих, хто любить відпочивати не на дивані.

Екстремальні атракціони

Місяць-парк у Львові.Місяць-парк у Львові. Фото: facebook.com/lunaparkodessa

Екстремально провести час можна і в центрі міста, достатньо піти до місцевого парку. Так, для найсміливіших у парку Шевченка встановили атракціон Power Tower (200 гривень). Це вежа заввишки 55 метрів. Вас піднімуть нагору і кілька разів різко опустять. У луна-парку можна покататися на американських гірках (100 гривень), на каруселі "Торнадо" (80 гривень) та атракціоні з переворотами Energy Rush (120 гривень). Ще можна відвідати "Готель страху" (120 гривень), де на двох поверхах та 550 квадратних метрах розташовані лякаючі експонати та несподівані повороти.

Варто зважити і на те, що подібні екстремальні атракціони можна знайти в Аркадії. Ціна квитків там приблизно така сама.

Де: Місяць-парк у парку Шевченка, вулиця Успенська, 1

Вартість: від 70 до 200 гривень за одне катання

Контакти : (048) 700 99 19, instagram, facebook

Пейнтбол

Пейнтбол.Пейнтбол. Фото: instagram.com/headshot_od

Ще одна екстремальна розвага – пейнтбол. Це командна гра із застосуванням маркерів, які стріляють кульками із фарбою. Коли куля розбивається, з неї виливається фарба і залишає мітку на "противнику".

Ціна гри розраховується за часом та кількістю куль на кожного гравця. Зазвичай за захист та додаткове обладнання доплата не береться.

Пейнтбол - відмінне заняття для великої компанії, хороший варіант активного дня народження, а також розвиває тіло, увагу і вміння стратегічно мислити. Адже вам потрібно буде не тільки намагатися не потрапити під кульки опонентів, а й продумати варіанти відходу, нападу та укриття. Загалом гра для сміливих і сильних духом, в яку при цьому весело гратиме всім, навіть дітям. Але, якщо ви збираєтеся грати в пейнтбол з дітьми, відразу вибирайте менший майданчик, закуповуйте куль побільше і не замовляйте багато часу. Діти швидше втомлюються, дуже швидко вистрілюють усі кулі, на відміну від дорослих, які продумують ходи, і їм буде важко бігати великою площею. Пам'ятайте, що одяг для пейнтболу повинен бути щільним, це обов'язково довгі штани та довгий рукав, зручне взуття. Кульки з фарбою б'ються об тіло боляче, тому що щільніший одяг, то менше шансів, що від влучень залишаться синці.

Go paintball знаходиться в Аркадії. Тут можна грати як дорослим, і дітям. Є можливість влаштувати хлопчачий вечір, пограти вночі або взяти участь у квесті.

Headshot – знаходиться на Слобідці та позиціонує себе як найбільший клуб пейнтболу та страйкболу в Україні. Тут також пропонують дитячий та дорослий пейнтбол, страйкбол, джелібол, квести, а також виїзні ігри. Є відкриті та закриті полігони.

Де: Go paintball, вулиця Посмітного, 2; Go paintball, вулиця Ядова, 6

Вартість: 350 гривень з людини, куди входить прокат обладнання і 100 куль на годину (Go paintball ), 300 гривень з людини, куди входить прокат обладнання і 100 куль на годину (Headshot)

Контакти: 073) 80-80-771, instagram, сайт (Go paintball), (067) 799-22-42, instagram, сайт (Headshot)

Скелелазіння

Скелелазіння.Скелелазіння. Фото: instagram.com/odessa.alpine.club

У нашому регіоні немає гір, але іноді так хочеться уявити себе альпіністом. Для цього в Одесі існує чимало скеледромів, там можна навчитися підніматися вгору та підкорити свої перші вершини.

Один із найбільших скеледромів розташований на Трасі Здоров'я праворуч від Чкаловського пляжу. Також великий альпклуб є в центрі міста, який зазвичай відкритий ввечері по середах.

Де: Скалодром (Траса Здоров'я, пляж Аркадія, 27), альпклуб "Одеса" (вулиця Базарна, 84)

Вартість: вартість відвідування скеледрому за один підйом 100 гривень, самостійне відвідування обійдеться в 250 гривень. Персональне тренування обійдеться в 600 гривень за годину

Контакти : (093) 860-89-58, сайт, (скеледром на Трасі Здоров'я), (048) 788 80 05, instagram, facebook, сайт (альпклуб "Одеса")

Картінг

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від КартінгОдеса (@kartfreedom)

Для любителів швидкості відмінно підійде картинг. Якщо зробити пару заїздів на картодромі, то підвищений виробіток адреналіну вам забезпечений. Кататись можна як одному, так і з компанією. На дорослий майданчик допускаються діти віком від десяти років і понад 145 сантиметрів. Є й дитячі машинки на зріст від 110 сантиметрів.

Наразі в Одесі можна покататися у ТРЦ "Рів'єра". Тут є прокат, змагання кожен вікенд, чемпіонат з картингу SWS, академія картингу для дітей та дорослих, а також можливість корпоративів та днів народжень.

Де: Kart Freedom, ТРЦ "Рів'єра", Південна дорога, 101

Вартість: прокат картів 450-550 за 10 хвилин, майстер-клас 1500 гривень

Контакти: (096) 622-12-34, сайт, facebook, instagram

Кінний спорт

Оставь гаджеты: где и почем активно отдохнуть в Одессе - фотоОставь гаджеты: где и почем активно отдохнуть в Одессе - фото

Нині час для вилазок на природу. Це чудовий момент для того, щоб покататися верхи або навіть почати професійно займатися кінним спортом. Тим більше, що зараз тварини потребують підтримки як ніколи через повномасштабну війну. Не забуваємо смакота – морква, буряк, яблука, цукор-рафінад, кавун та багато іншого. Уточніть у клубі, який збираєтеся відвідати.

Стетсон – розташований неподалік аеропорту в парковій зоні міста. Там можна як навчитися верховій їзді, так і просто покататися територією під наглядом інструктора. Існує окрема секція для дітей. Зовсім маленькі одесити (до шести років) можуть погодувати тварин і доглядати їх. Ще малечу катають на поні. Година в запряженому візку коштуватиме батькам 450 гривень. Також клуб організовує фотосесії (600 гривень за 45 хвилин).

Найпопулярніше та відоме місце в Одесі, яке пов'язане з кіньми – іподром. Там можна не тільки подивитися на стрибки та тренування професіоналів, але й покататися верхи за допомогою інструктора. Із собою можна взяти навіть маленьких дітей. У клубі часто організовують виїзні фотосесії з кіньми. А засніжені дні можна покататися на санях, запряжених конем. Є послуга оренди коней. По суботах тут проходять скачки, вхід безкоштовний

Більше про кінні клуби Одеси читайте у нашому окремому матеріалі.

Де : Cтетсон (Овідіопольська дорога, 8); Іподром, Фонтанська дорога, 6

Вартість: 45 хвилин прогулянки – 500 гривень, 45 хвилин верхової їзди 550 гривень, романтичне побачення – 2 200 гривень, абонемент на десять занять – 5000 гривень, абонемент на 25 занять – 11 250 гривень (Стетсон); година катання – 500 гривень, прогулянка/оренда коня у парковій зоні – 1000 гривень на годину, оренда коня для зйомки на іподромі – 1000 гривень на годину, фотосесія з конем 2000 гривень (Іподром)

Контакти : (073) 100-31-27, (048) 789-64-96, сайт, facebook, і nstagram (Стетсон), (063) 474-42-84, instagram, facebook (Іподром)

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах