RU
 

В Україну приїхав міністр економіки Німеччини

Текст: ,  18 квітня 2024, 09:45
0
566
В Україну приїхав міністр економіки Німеччини
Фото: Spiegel (архівне фото)
До Києва прибув міністр економіки Німеччини Роберт Габек

Під час свого візиту Роберт Габек планує підготувати конференцію щодо відновлення України у Берліні у червні.


Міністр економіки Німеччини Роберт Габек прибув із візитом до Києва. Його супроводжує бізнес-делегація. Про це повідомляє Tagesschau в четвер, 18 квітня.
 
У центрі уваги поїздки - нещодавні атаки Росії на українську енергетичну інфраструктуру, зміцнення української економіки та економічні відносини з Німеччиною.
 
Під час свого візиту міністр економіки також планує підготувати конференцію щодо відновлення України у Берліні у червні.
 
Габек заявив, що Німеччина продовжуватиме допомагати Україні відновлювати пошкоджену російськими ударами інфраструктуру. "Українці мене в минулий візит вразили тим, як вони вміють імпровізувати та швидко ремонтувати свою інфраструктуру знову і знову", - заявив він.
 
Габек хоче зустрітися у Києві з президентом Володимиром Зеленським, віцепрем'єром та міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. Потім Габек вирушить до Молдови.

Нагадаємо, вночі 11 квітня Росія атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України - Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Зокрема війська країни-агресора повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Раді Європи ухвалили рішення щодо спецтрибуналу агресії РФ проти України
В Одесі пролунали вибухи
Росія відмовила в громадянстві киянці через справу проти неї в Україні
У Пентагоні зробили заяву щодо ATACMS для України
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинаГерманиявизитинфраструктура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі