Частину пляжів в курортній Кирилівці окупанти використовують як тир

Частину пляжів в курортній Кирилівці окупанти використовують як тир.

Частину пляжів в курортній Кирилівці окупанти використовують як тир. Фото: reuters.com

Події
18 квiтня 09:50

В курортних населених пунктах Запорізької області Росія створює ілюзію підготовки до туристичного сезону й намагається демонструвати розвиток туристичної сфери. Проте ситуація не відповідає дійсності.

Як повідомив голова громадської організації "Азовська гостинність", власник одного з готелів у Кирилівці Денис Катюха, окупанти намагаються створити гарну картинку для ЗМІ про розвиток туризму на Азовському узбережжі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів Катюха, зараз окупанти вкладають великі кошти й сили в ці території, щоб показати гарну картинку. Поширюють багато реклами й сюжетів на фоні розрухи, яку вони створили за два роки окупації. Готують до туристичного сезону і "націоналізований" загарбниками готель Дениса.

- Вони навіть вкрали наш сайт з усіма текстами та фото. У нас перед початком 2022 року мав би бути побудований на території великий конференц-зал з рестораном. На жаль, війна нам не дала завершити це будівництво. Вони це будівництво просто закрили парканом і нібито все добре. У 2021 році був побудований і працював вже басейний комплекс з підігрівом. Зараз вони це виставляють як здобуток: "Нарешті в Кирилівці з’явився басейн з підігрівом, – зауважив підприємець.

В багатьох захоплених готелях живуть російські військові. А на колишній території санаторію "Кирилівка" розташований, так би мовити, реабілітаційний центр для поранених російських військових.

Денис Катюха зазначає, що деякі пляжі загарбники використовують як тир.

За словами Катюхи, готель, який йому належить, окупаційна влада відібрала, зараз там також хочуть запустити туристичний сезон.

- Думаю, що не дуже комфортно жити і відпочивати, якщо тут лежиш на пляжі, а над тобою літають гелікоптери, - додав бізнесмен.

Після того, як у готелях живуть російські військові – там не залишається вцілілого майна, стверджує співрозмовник. З кожною ротацією витягують все більше і більше – вікна, ліжка, подушки, постіль, посуд, знімають навіть паркани та металочерепицю й вивозять.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах