Головна Новини Суспільство події Україна обурена позицією генсека ООН: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обурена позицією генсека ООН: що сталося

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця вважає, що бездіяльність генсека ООН на тлі ударів росіян по Чернігову неприпустима

18 квітня 2024, 10:05 comments2561
Поділіться публікацією:

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця наголосив, що бездіяльність генерального секретаря щодо нелегітимної присутності Росії у Раді Безпеки є неприпустимою. Як передає портал "Коментарі", таку позицію дипломат представив у соцмережі X

Україна обурена позицією генсека ООН: що сталося

Представник України в ООН Сергій Кислиця. Фото: із відкритих джерел

"Пишу, щоб повідомити вам про триваючі терористичні атаки Росії, навмисно спрямовані проти цивільних осіб та цивільної інфраструктури в Україні. У середу, 17 квітня 2024 року, російські війська випустили 3 балістичні ракети "Іскандер" по об’єктах соціальної та цивільної інфраструктури в густонаселеній центральній частині Чернігова, Україна. Внаслідок ракетних ударів рф загинули щонайменше 17 жителів, поранено щонайменше 78 осіб, у тому числі 3 дітей", — йдеться у повідомленні.

Сергій Кислиця зазначив, що Росія зруйнувала 8-поверхову будівлю соціальної інфраструктури, пошкодила 24 житлові будинки, готель, лікарню та вищий навчальний заклад. Ці атаки є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил.

Дипломат наголосив на необхідності негайного втручання у ситуацію та повного використання всіх існуючих інструментів для боротьби зі злочинами РФ проти цивільного населення та громадянської інфраструктури в Україні.

Крім Гутерріша, лист також адресований президенту 78-ї сесії Генасамблеї ООН Денису Френсісу, постійному представнику Мальти при ООН Ванессі Фрейзер, виконавчому директору UNICEF Кетрін Рассел та Офісу спеціального представника ООН з питань дітей та збройних конфліктів.

"Злочин агресії, військові злочини та злочини проти людяності, вчинені російською федерацією, вкотре свідчать про неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимної присутності Росії у Раді Безпеки ООН", — підсумував Кислиця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід не допомагає Україні так, як Ізраїлю: чи ситуація може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини