Головна Новини Дозвілля Корисні поради Свята та традиції: що відзначає світ 18 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Свята та традиції: що відзначає світ 18 квітня

В Україні відзначають День пам'яток історії та культури та День заснування Товариства Червоного Хреста

18 квітня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

У всьому світі 18 квітня відзначається низка унікальних та різноманітних свят, які наголошують на культурному різноманітті та історичній значущості різних країн.

Свята та традиції: що відзначає світ 18 квітня

Яке свято 18 квітня

У Сполучених Штатах цей день рясніє незвичайними святами: День "Дай п'ять", коли американці обмінюються жестом дружби, що символізує підтримку та товариство. Також відзначається День печива у формі тварин, що стало популярною традицією, що включає випічку печива нестандартної форми, та День газетних оглядачів, що наголошує на важливості журналістської роботи та критичного осмислення подій у країні.

На Кубі цей день знаменує День танкіста, що відзначає внесок військових механізованих військ на захист країни. У Японії ж проходить День винаходів, свято, яке підкреслює внесок країни у науково-технічний розвиток та новаторство.

Зімбабве відзначає свій День незалежності, це важлива подія для нації, що символізує свободу та самовизначення. В Ізраїлі святкується День алії, який наголошує на важливості імміграції євреїв у країну та їх внесок у розвиток держави.

В Ірані цей день знаменує собою День армії, що наголошує на ролі збройних сил у захисті та збереженні національної безпеки. Вірменія святкує День скаутів, що наголошує на ролі молодіжних рухів у вихованні відповідальних громадян та лідерів.

В Україні 18 квітня відзначаються два значущі свята: День пам'яток історії та культури, який закликає до збереження історичної спадщини, та День заснування Товариства Червоного Хреста, що наголошує на ролі гуманітарних організацій у забезпеченні допомоги нужденним.

На релігійному фронті, 18 квітня, відзначається за двома календарними стилями. Православні християни, які прямують до нового календаря, відзначають четвер Великого канону і день пам'яті преподобного Іоанна Солунського. Ті, хто дотримується старого календаря, згадують преподобного Пуплія Єгипетського та святих мучеників Агафопода та Феодула.

До традиційних народних прикмет, 18 квітня рекомендується провітрювати приміщення та мити вікна, що символізує зустріч нових можливостей та чистоту. Однак існують і заборони: не рекомендується викидати сміття з вікон і проводити генеральне прибирання, щоб не "вимести" удачу з дому. Рибалкам також радять уникати виходу в море цього дня, щоб уникнути нещасних випадків.

Таким чином, 18 квітня є днем, багатим на традиції та свята, кожне з яких несе свою унікальну культурну та історичну значущість. Це відображення глобальної різноманітності та культурної спадщини народів світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини