Головна Новини Світ США Джонсон змінив думку щодо допомоги Україні: що тепер заявляє спікер
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон змінив думку щодо допомоги Україні: що тепер заявляє спікер

Спікер палати представників США каже, що Україні потрібно якнайшвидше надати летальну підтримку

18 квітня 2024, 10:32
Поділіться публікацією:

Надання Україні летальної допомоги є критично важливим і тому Штати мають активно просувати це питання. Як передає портал "Коментарі", таку думку під час підходу до ЗМІ висловив речник Палати представників США (нижня палата Конгресу) Майк Джонсон, пише The Hill. Джонсон найближчими днями серйозно розраховуватиме на допомогу демократів для затвердження низки законопроектів щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю та іншим демократичним союзникам за кордоном. Ця стратегія враховує нюанси управління у розділеному Вашингтоні, але збільшує ризик відставки Джонсона з посади через незадоволені консерватори з Республіканської партії.

Джонсон змінив думку щодо допомоги Україні: що тепер заявляє спікер

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Раніше Джонсон відхилив законопроект про закордонну допомогу, схвалений у Сенаті. Як відомо, цю ініціативу підтримували демократи. Зокрема, спікер прагнув пом'якшити позицію жорстких критиків у лавах республіканців та вибрати більш консервативний підхід щодо спірної іноземної допомоги. Водночас, він просуває законопроект про безпеку кордонів, який також покликаний залучити консерваторів для голосування.

Видання наголошує, що багатовекторна стратегія Джонсона щодо просування майже 100 млрд доларів на іноземну допомогу лише призвела до загострення у лавах неспокійного правого крила республіканців та викликала загрозу його відставки.

Декілька республіканців заявили, що не підтримуватимуть ініціативи Джонсона. Зокрема, троє найбільш жорстких республіканців у Комітеті з процедурних питань чинитимуть опір винесенню законопроектів на голосування, пише The Hill.

Негативна реакція на дії Джонсона щодо закордонної допомоги означає, що успіх у ухваленні законопроектів залежить від голосів демократів – не лише щодо фінальних версій законопроектів, коли їх винесуть на голосування, а й щодо процедурних рішень, які дозволять їх поставити на голосування.

Незважаючи на гостру критику, Джонсон минулого тижня отримав підтримку від колишнього президента Дональда Трампа, який сказав, що речник "працює дуже добре", нагадує видання.

У той же час Джонсон відкинув погрози про його відставку від деяких республіканців і сказав, що просто працює для захисту демократичних союзників за кордоном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід не допомагає Україні так, як Ізраїлю: чи ситуація може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини