RU
 

Поляки відновили блокування двох КПП на кордоні

Текст: ,  18 квітня 2024, 10:33
0
1148
Поляки відновили блокування двох КПП на кордоні
Фото: Getty Images
В чергах на території Польщі на двох напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1500 фур

На напрямку пункту пропуску Краківець обмежується рух вантажівок, які слідують в бік України, а по напрямку Шегині – як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

Польські фермери відновили блокування вантажівок на напрямках пунктів пропуску Корчова-Краківець та Медика-Шегині. Про сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляє Укрінформ в четвер, 18 квітня.

За його словами, на напрямку пункту пропуску Краківець обмежується рух вантажівок, які слідують в бік України, а по напрямку Шегині – як на виїзд з Польщі так і на в’їзд.

"За наявною інформацією, польські фермери планують здійснювати блокування руху по Краківцю до 9.00 20 квітня і по пункту пропуску Шегині – до 9.00 19 квітня", – йдеться у повідомленні.

Станом на ранок, в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1500 фур. Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається.

У свою чергу Державна митна служба України попередила про ймовірність блокування польськими фермерами пункту пропуску Медика-Мостиська на кордоні з Польщею з четверга на одну добу з можливим пролонгуванням.

Попередньо мітингувальники планують повністю заблокувати рух вантажних транспортних засобів в обох напрямках – в'їзд/виїзд з України.

Нагадаємо, що також поляки заблокували напрямки пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська. Протестувальники продовжують тут ускладнювати рух вантажівкам, пропускаючи по кілька транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Через ці пункти польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. Через Ягодин як і раніше пропускають в бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю даного напрямку.

На ранок сьогодні на цих двох пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 600 вантажівок.

Зазначимо, що поляки вже щонайменше півроку протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти "зеленого курсу" ЄС.

А 28 березня у Варшаві відбулась міжурядова зустріч України та Польщі, на якій сторони представили спільну позицію щодо розблокування кордону.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинаПольшаграницафермерыблокированиеблокировкаКПП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі