Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може завдати ударів по атомних станціях України – Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може завдати ударів по атомних станціях України – Зеленський

Володимир Зеленський закликав посилити допомогу Україні та надати системи протиповітряної оборони для захисту від російських ракет.

18 квітня 2024, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія після ударів по теплових електростанціях може завдати ударів по АЕС. Про це Зеленський розповів під час виступу на спеціальному засіданні Європейської ради.

Росія може завдати ударів по атомних станціях України – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський розповів, що Росія знищила майже всю теплову енергетику України. Крім того, під російськими ударами також були дамби, гідроелектростанції та газова інфраструктура. За словами президента Росія продовжує радіаційний шантаж своїми провокаціями на Запорізькій АЕС, а невдовзі може атакувати інші атомні станції в Україні.

"Ми не виключаємо, що під загрозою від російського терору також інфраструктура інших наших атомних станцій і мереж розподілу", — сказав Зеленський.

За словами президента, щоб не допустити такого сценарію союзники України мають надати більше систем протиповітряного захисту, зокрема Patriot, IRIS-T, SAMP/T, NASAMS.

"Вони потрібні в Україні просто зараз. Вони потрібні, щоб Путін був позбавлений звички покладатися на терористичні методи, і це, зокрема, і ваша безпекова потреба", – сказав Зеленський перед лідерами країн ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський пояснив складну ситуацію з протиповітряною обороною в Україні. За його словами, ми втратили Трипільську ТЕС, бо в України залишилось нуль ракет для її захисту.

Також "Коментарі" писали про те, що у США відреагували на різку критику Зеленського щодо недостатньої допомоги від Сполучених Штатів та інших союзників України. У Держдепі США пояснили таку ситуацію небажанням Америки почати глобальну війну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини