close-btn

Glovo запускає конкурс стартапів: що отримають переможці

Glovo разом з Українським фондом стартапів (USF) відкрили набір для участі в щорічному конкурсі Glovo Ukraine Startup Lab

Glovo запускає конкурс стартапів: що отримають переможці

Glovo запускає конкурс стартапів: що отримають переможці Фото: freepik.com

Команди можуть подати заявки на участь у конкурсі з 16 квітня по 15 травня. Після цього з 15 по 31 травня відбудеться відбір фіналістів, а уже 18 червня фінал конкурсу у Києві в межах конференції PowerUp, яку організовує Glovo.

Саме там 10 найкращих українських технологічних стартапів представлять свої проєкти потенційним інвесторам та ключовим гравцям індустрії.

Конференція присвячена економічному відновленню України та спрямована на залучення іноземних інвестицій в українські технологічні компанії та стартапи.

Цікаве по темі: Топ-10 стартап-ідей від Reddit на 2024 рік

Журі обере три стартапи-переможці, які отримають грошові винагороди до 20 тисяч євро та та стажування в головному офісі Glovo в Барселоні (витрати на переліт та проживання покриваються) або онлайн-менторство.

«Україна має унікальне поєднання талантів та стартап-культури, а українські підприємці залишаються надійною ставкою для інвестицій, демонструючи стійкість і силу під час війни. Ми у Glovo прагнемо розширювати можливості місцевих технологічних екосистем. Минулого року ми запустили щорічний конкурс стартапів Glovo Ukraine Startup Lab, щоб допомогти українським стартапам із залученням фінансування та виходом на міжнародний рівень», — коментує Марина Павлюк, генеральна директорка Glovo в Україні.

Цьогоріч вимоги до команд зросли. Glovo та USF шукають українські технологічні стартапи, які:

  • знаходяться на  стадіях Seed або Series A;
  • мають рівень готовності технології (TRL) – 5 і вище;
  • мають traction, базу клієнтів та залучені інвестиції;
  • мають розроблений робочий прототип (для хардверних стартапів);
  • зареєстровані та ведуть діяльність в Україні.

Що отримають переможці:

  • 1 місце отримає 20 000 євро та офлайн стажування в Барселоні;
  • 2 місце отримає 10 000 євро та офлайн стажування  в Барселоні;
  • 3 місце отримає 5 000 євро та онлайн менторство від команди Glovo.

Нагадаємо, що фонд u.ventures інвестував в український стартап Competera. Платформа Competera допомагає ритейлерам та брендам встановлювати оптимальні ціни на товари. Алгоритми щоденно обробляють мільярди одиниць даних. На їх основі формуються цінові рекомендації, що дозволяють клієнтам збільшувати валову маржу на 6%.

Раніше, український стартап став одним з найперспективніших в Європі. Він потрапив у перелік 11 інновацій, які привертають увагу венчурних фондів Європи.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Український ШІ-стартап Mantis Analytics залучив $50 тис. інвестицій

Що таке е-гривня і навіщо вона Україні

Українські стартапи долучилися до ініціативи Invest in Bravery

За матеріалами: usf.com.ua.

google news