СБУ затримала айтівця, який наводив російські ракети та дрони на Дніпро

Служба безпеки України викрила російського інформатора, який наводив ворожі ракети та дрони на Дніпро. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області.

За даними слідства, айтівець був прихильником режиму путіна. Влітку 2023 року він почав публікувати в забороненій соцмережі «Вконтакте» дописи на підтримку кремлівського режиму.

Таким чином він привернув до себе увагу російського блогера, який запропонував йому співпрацю з рф.

Для збору розвідданих фігурант їздив по місту в маршрутках, з яких приховано фотографував місця ймовірного перебування або проїзду українських військ, вогневі позиції зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони.

Отримані відомості він дистанційно передавав відомому блогеру путінської партії «єдина росія», який проживає в рф.

Після отримання розвідінформації прокремлівський пропагандист викладав її у підконтрольних російській спецслужбі спільнотах. Надалі ворог використовував ці дані для підготовки ракетно-дронових ударів по Дніпру.

Співробітники СБУ викрили зловмисника ще на початковому етапі його підривної діяльності.

Було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони і поетапно задокументовано фігуранта, аби встановити особу його «зв’язкового» з росії.

На фінальній стадії спецоперації Служба безпеки затримала ворожого інформатора.

СБУ затримала айтівця, який наводив російські ракети та дрони на Дніпро - рис. 1

Під час обшуків у затриманого вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами злочинних дій. Також зафіксовано перекази коштів на його криптовалютний гаманець, які надходили з рф.

СБУ затримала айтівця, який наводив російські ракети та дрони на Дніпро - рис. 2

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми”, – заявив Валерій Ефанов.

СБУ затримала айтівця, який наводив російські ракети та дрони на Дніпро - рис. 3

Валерій Єфанов

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,