RU
 

Мер Рені отримав дев'ять років тюрми за хабар

Текст: ,  18 квітня 2024, 10:58
0
1576
Мер Рені отримав дев ять років тюрми за хабар
Фото: Міська рада Рені
Ігор Пойдолов втік до Молдови

Мер та колишній депутат міськради просили $100 тисяч за надання громадянину в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив вирок міському голові міста Рені в Одеській області Ігорю Плехову і колишньому депутату місцевої міськради Івану Пойдолову – 9 і 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це суд повідомив напередодні.

Вказано, що ВАКС визнав чиновника та ексдепутата винними у кримінальному правопорушенні за статтею про одержання хабара в особливо великому розмірі (ч.4 ст.368 КК України). Їх засудили до позбавлення волі строком на 9 та 10 років з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на три роки, також з конфіскацією всього майна.

За даними слідства, посадовці просили $100 тисяч за надання громадянину в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га. Їх затримали "на гарячому" під час передання траншу в $50 тисяч.

За даними ЗМІ, Ігор Пойдолов у 2023 році втік до Молдови, незаконно перетнувши кордон поза пунктом перетину. Його оголосили в міжнародний розшук. ВАКС стягнув до бюджету 1,87 млн гривень застави, внесеної за Пойдолова.

Раніше стало відомо, що правоохоронці ліквідували корупційні схеми на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей.

У 2023 році в Україні покарали втричі менше корупціонерів

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: Украинакоррупциясудвзяткавзяткиборьба с коррупциейприговорОдесская областьКоррупция в УкраинеВакс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі