Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії заявили, що Україна атакує територію РФ повітряними кулями
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що Україна атакує територію РФ повітряними кулями

Російські ЗМІ пишуть, що Україна нібито здійснює атаку на Росію завдяки беззвучним повітряним кулям, до яких прикріплена вибухівка.

18 квітня 2024, 11:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна нібито запустила повітряні кулі з вибухівкою та GPS-трекером вглиб Росії для атаки військових об’єктів. Про буцімто застосування нової зброї українськими силами повідомляють пропагандистські ЗМІ Росії.

У Росії заявили, що Україна атакує територію РФ повітряними кулями

Приклад повітряної кулі, яка схожа на метеозонд. Фото з відкритих джерел

Російські пропагандистські канали поширили серію фотографій на яких присутні повітряні кулі з вибухівкою, які за їх словами, застосовують українські сили.

У повідомлення вказано, що замасковані під метеозонди кулі були збиті вперше у березні засобами ППО. А тепер кількість таких повітряних куль збільшилась і їх зафіксували щонайменше у двох областях РФ — Курській та Липецькій. 

На знайдених кулях, за повідомленнями російських ЗМІ, була закріплена вибухівка, кутові відбивачі для радарів та GPS-трекер з координатами місця атаки. Ймовірно, такі повітряні кулі застосовуються для того, щоб безшумно пролітати повз ППО та знищувати російські військові об’єкти.

Наразі Україна не підтвердила застосування повітряних куль для атак по території Росії. Однак зазначимо, що повідомлення російських ЗМІ може мати пропагандистський характер для залякування свого населення, або ж повітряні кулі могли бути російськими. Наприклад, у березні на території Польщі поблизу російського кордону зафіксували кілька повітряних куль з російськими написами. Польська армія прибула на місце інциденту та забрала об'єкти для подальшого дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії заявили про використання Україною "марсіанських технологій" для ударів по території РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна атакувала радіолокаційну станцію в Мордовії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 квітня 2024, 10:22

Брехня. Повітряні кулі залежать від напрямку вітра тому небезпечно, що вони можуть змінити свій напрямок в невизначену сторону, наприклад назад в Україну. А якби і була правда то це було б чудово нехай виснажують їх ППО.


Новини