23 супутники одним махом, SpaceX продовжує розширювати мережу Starlink (відео)

Компанія SpaceX здійснила черговий успішний запуск ракети-носія Falcon 9 з 23 інтернет-супутниками Starlink. Старт відбувся вчасну ніч 18 квітня 2024 року о 00:26 за київським часом з Космічного центру НАСА на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Близько 8,5 хвилин після запуску перший ступінь ракети-носія здійснив запланованe вертикальне приземлення на безпілотну плавучу платформу SpaceX в Атлантичному океані. За інформацією компанії, для цього ступеня це був вже 12-й вдалий виліт та посадка.

Тим часом другий ступінь продовжив виведення вантажу — групи з 23 супутників Starlink для поповнення орбітального угруповання. О 1:48 SpaceX підтвердила успішну доставку корисного навантаження на низьку навколоземну орбіту.

Нинішня місія стала 39-ю орбітальною для SpaceX у 2024 році та 26-ю, присвяченою розгортанню глобальної мережі інтернет-зв’язку Starlink. Загалом наразі в космосі перебуває понад 5, тис. активних супутників цієї компанії.

Водночас SpaceX має дозвіл на розміщення 12 тис. апаратів. Нещодавно компанія подала заявку на отримання додаткової квоти в 30 тис. супутників Starlink.

Джерело speka

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше