Державна служба статистики розкрила рейтинг українських регіонів

Головне за день:

За перші три місяці 2024 року індекси споживчих цін у всіх регіонах країни відобразили підвищення, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Згідно зі звітом Державної служби статистики, найбільше зростання цін зафіксовано в столиці, де індекс досяг 102,6%.

Найвищі індекси споживчих цін зафіксовано в таких регіонах, де значно підвищилися вартості товарів та послуг. Зокрема, на підвищення цін найчастіше впливає місяць березень. Ці області, де індекс перевищує 101,3%, включають Львівську, Одеську, Закарпатську, Кіровоградську та Дніпропетровську.

До цього списку також входять області, де тривають воєнні дії: Донецька, Харківська та Миколаївська. Ймовірно, це пов’язано зі збільшеними ризиками для постачальників та нестабільністю в економічній сфері.

Також читайте: Дистанційна робота в Україні: кому платять від 20 до 75 тисяч гривень

Середні показники зростання індексів цін зафіксовано в областях, які менше всього відчули підвищення вартості товарів та послуг. Ці області включають Волинську, Київську, Рівненську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Івано-Франківську.

Найменше підвищення індексів споживчих цін, що не перевищило позначку 100,9%, спостерігається в областях, які включають Вінницьку, Житомирську, Запорізьку, Полтавську, Сумську, Хмельницьку, Черкаську та Чернігівську. Навіть від’ємний рівень споживчих цін зафіксовано в Сумській та Черкаській областях до квітня — 99,7%.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦