“П’ять пускових установок стерто з лиця землі”: про значення удару по військовому аеродрому в Джанкої розповів Попович

Денис Попович. Фото: detector.media

Внаслідок атаки по військовому аеродрому в окупованому Джанкої 17 квітня були вражені ворожі пускові установки комплексів протиракетної, протиповітряної оборони, радіолокаційні системи та літаки російської армії. Окупанти позбулися засобів, які могли б прикривати територію в радіусі близько 400 км. Цілком можливо, що це частина глобальної і масштабної операції українських сил. Таку думку озвучив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“В окупантів — мінус батарея С-400. Три пускові установки — це батарея, з неї можна зібрати її повноцінно. Ось ця батарея щось прикривала. Тобто, грубо кажучи, місцевість у радіусі 400 кілометрів вона могла прикрити, і там здійснювати і спостереження, і супровід цілі, і захист повітряного простору, з погляду Російської Федерації, маю на увазі… Тобто контролювати небо над окупованим Кримом”, — сказав оглядач.

Те саме стосується і пускових установок С-300, доповнив Попович.

“Це не повноцінна батарея, але, тим не менш засоби ППО. Ось тепер можна сказати, що щонайменше п’ять пускових установок стерто з лиця землі. Вони могли б виконувати багато завдань”, — сказав гість ефіру.

Оглядач також прокоментував думку про те, що події в Джанкої могли бути підготовкою до ліквідації Кримського (Керченського) мосту.

“Дует С-300 і С-400 міг би перекрити атаки на так званий Кримський міст. Тобто в теорії збивати ті ракети, які могли б летіти в тому напрямку, або безпілотники. Але однозначно стверджувати, що це саме підготовка до цього удару, я б не став. Для цього немає відповідної інформації. Давайте подивимося, можливо, триватимуть удари по військових об’єктах в окупованому Криму, і цілком можливо, що це частина якоїсь операції. Надалі ми зрозуміємо, до чого йде справа”, — резюмував Попович.

Читайте також: Вибухи на аеродромі в Джанкої показали вразливість російської ППО, — військовий експерт

Нагадаємо, в окупованому Криму 17 квітня прогриміли вибухи в місті Джанкой, за якими послідувала пожежа на місцевому військовому аеродромі.

Читайте також: ЗСУ успішно атакували військовий аеродром “Джанкой” у Криму — деталі від аналітика

Прямий ефір