У Франції конфіскувала віллу колишньої дружини путіна на Лазурному березі

Відділ прокуратури Парижа у боротьбі з організованою злочинністю зайнявся екс-дружиною путіна Людмилою. Вона залишилася без французької вілли «Ревері» (деякі ЗМІ називають її «Сюзанна»). Влада Франції конфіскувала особняк вартістю €5,4 млн, розташований на Лазурному березі.

Про це повідомило французьке видання Challenges посилаючись на інформовані джерела.

Ще у травні 2022 року увагу на віллу путіної звернула впливова міжнародна організація Transparency International, яка спеціалізується на боротьбі з корупцією. Вона закликала владу Франції перевірити угоду на купівлю особняка щодо законності походження коштів. Очікувано, що перевірка виявила порушення.

Співробітники прокуратури, серед іншого, провели обшуки в особняку. У грудні 2023 року за підсумками розглядів французьке правосуддя ухвалило рішення про вилучення вілли у росіян.

Зазначимо, що цю нерухомість було записано на підприємця Артура Очеретного, який став новим чоловіком путіною. Після вторгнення рф в Україну особняк власники покинули, останні два роки він був покинутий.

Вілла знаходиться в курортному французькому місті Англет на березі Біскайської затоки. Екс-дружина Путіна придбала його за €5,4 млн.

«Під ударом також знаходиться нерухомість у Франції кількох близьких до Кремля олігархів, таких як Геннадій Тимченко, брати Ротенберги чи Сергій Тоні», — пише видання. Йде розгляд з приводу їхнього французького майна.

Джерело informer

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше