RU
 

Колишньому українському співаку повідомлено про підозру

Текст: ,  18 квітня 2024, 11:45
0
23543
Колишньому українському співаку повідомлено про підозру
Фото: Абзац
Колишньому українському співаку Джанго оголосили підозру

Музикант публічно підтримав російське вторгнення і дає концерти на окупованих територіях України.


Колишньому українському, а нині російському музиканту, лідерові відомого поп-рок-гурту повідомлено про підозру. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в четвер, 18 квітня.
 
Підозрюваному інкриміновано публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та публічні заклики до агресивної війни.

Офіс генпрокурора не називає прізвища колаборанта, але з відкритих джерел зрозуміло, що це - Джанго (справжнє ім'я Олексій Піддубний). Він прославився завдяки саундтреку Холодная весна для фільму Бій с тінню.
 
За даними слідства, музикант із 2014 року відкрито підтримує політику окупації та анексії РФ території України. За 10 років російської агресії проти України співак неодноразово відвідував захоплені території Донеччини та Луганщини з концертами на підтримку окупантів.
 
Використовуючи свою медійну популярність, музикант пропагує російську ідеологію на численну аудиторію через інтернет-платформи. У своїх акаунтах він легітимізує так звані "Л/ДНР" і "приєднання" до Росії окупованих територій Запорізької й Херсонської областей. 
 
У вересні 2022 року підозрюваний взяв участь в пропагандистській акції у Москві, присвяченій проведенню незаконних референдумів на тимчасово окупованих РФ територіях України.
 
Також у травні 2023 року він похвалився нагородженням "орденом дружби ДНР", який отримав особисто від голови псевдореспубліки.
 Фото: Офіс генерального прокурора
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Маск відзначився черговою заявою про війну, згадав Одесу
У результаті удару по Одесі загинуло три людини - ОВА
У Раді Європи ухвалили рішення щодо спецтрибуналу агресії РФ проти України
В Одесі пролунали вибухи
Росія відмовила в громадянстві киянці через справу проти неї в Україні
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Генпрокуратурамузыкант
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі