Головний розвідник обережно ставиться до прогнозів завершення війни

Головне за день:

Голова Головного управління розвідки України Кирило Буданов в інтерв’ю американській газеті The Washington Post заявив, що війна Росії проти України триватиме до тих пір, поки в РФ буде при владі чинний режим.

“Путін зробив “стратегічну помилку”, розпочавши війну. Але росіяни швидко одужують, і це факт, про який ми не повинні забувати”, – наголосив Буданов.

Він зазначив, що прогнози щодо завершення війни є складними, адже багато залежить від внутрішньої ситуації в Росії.

Також читайте: Зеленський жорстоко відповів Заходу, який боїться програшу РФ у війні

“За наступного режиму це може змінитися чи ні, але вікно можливостей з’явиться”, – додав Буданов.

Журналіст The Washington Post також поцікавився у Буданова, чи бачить він можливість вирішення конфлікту шляхом переговорів за “корейським сценарієм”.

“Чи я хочу, щоб Україна стала Північною Кореєю?”, – перепитав Буданов у відповідь.

Він не заперечує можливість розпаду Російської Федерації на дрібні частини, але наголосив, що це не є головною метою України.

“У мріях росіян окупувати всю Україну, а в наших мріях провести парад перемоги… у Москві. Іншими словами, будь-який результат є малоймовірним”, – підсумував Буданов.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦