Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові помітили новий російський "танк-черепаху"
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові помітили новий російський "танк-черепаху"

Росія продовжує модифікувати свої танки, щоб посилити захист від постійних українських атак FPV-дронами.

18 квітня 2024, 11:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Відео з російським танком до якого прикріпили великі металеві пластини став вірусним у мережі. Після знищення першого такого танку, українські сили виявили, ще кілька російських "танків-черепах".

Українські військові помітили новий російський "танк-черепаху"

Російський "танк-черепаха". Фото з відкритих джерел

Перший російський "танк-черепаха" зафіксували українські оператори дронів на початку квітня поблизу Красногорівки Донецької області. Тоді на відео дивний російський танк очолив колону, яка мала висадити піхоту поблизу місця бойових дій. Через кілька днів в мережу потрапило нове відео, на якому російський "танк-черепаха" вже був знищений в ангарі.

Військові експерти одразу вказали, що захист зі металевих пластин, який перетворює танк на мобільний сарай має більше недоліків ніж переваг. Зокрема через приварені стійки для підтримки металевих пластин вежа танка майже не рухається, а сама конструкція містить велику кількість щілин, якими можна завдати ударів FPV-дронами.

Однак такі характеристики не зупинили росіян, які створили щонайменше ще два "танки-черепахи". На одному з них, зафіксованому також поблизу Красногорівки помітили нову деталь. Це танк додатково оснащений засобом радіоелектронної боротьби, який розміщений на верху танка. 

Українські військові помітили новий російський ”танк-черепаху” - фото 2

Російський танк-черепаха

Екстремальні модифікації російських танків з’явилися в той момент, коли Україна через брак артилерійських снарядів схиляється усе більше до застосування FPV-дронів. Такі засоби є дешевими та часто атакують слабкі місця танків та іншої бронетехніки РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії заявили, що Україна атакувала територію РФ повітряними кулями з вибухівкою.

Також "Коментарі" писали про те, як українська армія зупиняє російську військову техніку завдяки зброї, яку використовували у Стародавньому Римі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини