Збройні сили Російської Федерації можуть піти в наступ від червня

Головне за день:

За інформацією начальника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, Росія може розпочати новий наступ на Донбас вже у червні.

Мета окупантів – захопити Донецьку та Луганську області до інавгурації нового президента США у листопаді.

Буданов вважає, що росіяни прагнуть продемонструвати свою силу та здобутки перед американським суспільством, аби вплинути на хід подій у світі.

Для цього вони зосереджують значні ресурси на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Окупанти створюють нове угруповання військ чисельністю понад 100 тисяч осіб. Планують збільшити транскордонні атаки російських добровольців та атаки безпілотників.

Також читайте: Буданов оцінив ймовірний розпад РФ на дрібні частини

Експерти підтверджують вірогідність нового наступу:

Полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, що окупанти можуть спробувати атакувати на сході або на півночі, де є залізниця.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначає, що основні зусилля РФ зосереджені на прориві оборони на захід від Авдіївки.

Полковник запасу, експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк прогнозує, що наприкінці літа Росія може спробувати оточити Слов’янсько-Краматорську агломерацію та ліквідувати український фронт біля Вугледару.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦