RU
 

Активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва конфіскують

Текст: ,  18 квітня 2024, 12:21
0
1150
Активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва конфіскують
Фото: Суспільне
ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва

Україна конфіскує у В'ячеслава Богуслаєва Вінницький авіазавод і Мотор-Банк. Є рішення ВАКС.

 
Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів колишнього президента заводу Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії Борисфен Петра Кононенка. Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Міністерства юстиції Інна Богатих у Facebook.
 
За рішенням ВАКС держава отримає корпоративні права десятка юридичних осіб, серед яких 100% страхової компанії Мотор-Гарант, Вінницький авіазавод, ТОВ Вертольоти МСБ, Мотор-Банк, 74% фірми Жекон.
 
"В дохід держави стягнуто корпоративні права (Мотор банк, Мотор Гарант (страхова), Вінницький авіаційний завод та інші підприємства), нерухомість, земельні ділянки, грошові кошти (досить значна сума), зброя та інші активи. По окремих активах третіх осіб суд відмовив – оскаржуватимемо", - зазначила Богатих.
 
Нагадаємо, у листопаді 2022 року ключовий актив Богуслаєва завод Мотор Січ перейшов під контроль Міністерства оборони разом із чотирма іншими стратегічними підприємствами України: Укртатнафтою, АвтоКрАЗом, Укрнафтою та Запоріжтрансформатором.
 
У листопаді 2023 року Мотор Січ домовилась з АРМА про управління ще одним активом Богуслаєва - Вінницьким авіазаводом.

Як відомо, в жовтні 2023 року В'ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою в державній зраді. Пізніше було оприлюднено докази його співпраці з РФ, а також відбувся арешт.

Ексглава Мотор Січі співпрацював із "ДНР". Крім того, за даними ЗМІ, компанія за сприяння Богуслаєва торгувала з підсанкційними іранськими підприємствами. СБУ передала до суду справу Богуслаєва і заарештувала його активи на понад 12 млрд гривень. 

Напередодні експрезиденту Мотор Січі Богуслаєву продовжили строк арешту до 10 червня.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Time: Трамп "спробує" допомогти Україні
В мерії Одеси показали наслідки російського удару
Маск відзначився черговою заявою про війну, згадав Одесу
У результаті удару по Одесі загинуло три людини - ОВА
У Раді Європи ухвалили рішення щодо спецтрибуналу агресії РФ проти України
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: судактивыМотор СичБогуслаевВячеслав Богуслаевконфискация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі