RU
 

Росія зруйнувала й пошкодила в Україні понад 20 офісів і складів ТЧХУ

Текст: ,  18 квітня 2024, 12:20
0
1016
Росія зруйнувала й пошкодила в Україні понад 20 офісів і складів ТЧХУ
Фото: Пресслужба ТЧХУ
Генеральний директор ТЧХУ Максим Доценко

Тільки в офіс Херсонської обласної організації ТЧХ в центрі Херсона вже після деокупації міста тричі влучали ворожоі снаряди, там загинула волонтерка Червоного Хреста.

За час війни російські війська пошкодили і зруйнували понад 20 офісів і складів Товариства Червоного Хреста України. Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна повідомив генеральний директор ТЧХУ Максим Доценко.

Керівник організації зазначив, що тільки в офіс Херсонської обласної організації ТЧХ в центрі Херсона вже після деокупації міста тричі влучали ворожоі снаряди, там загинула волонтерка Червоного Хреста.

"А на сході, в Луганській, Донецькій областях, там фактично всі офіси зруйновані. У Маріуполі ще на початковому етапі евакуації, коли ми виїжджали звідти, від офісу навіть фундаменту не залишилося. Горіли склади в Одеській і Херсонській областях", - розповів Доценко.

Він висловив жаль, що емблема Червоного Хреста на цій війні його співробітників і волонтерів не захищає.

"Червоний Хрест, його емблема перебувають під захистом Женевських конвенцій. Емблема має дві функції - захисну та розпізнавальну. Вона є на нашій уніформі, на автотранспорті, на наших об'єктах, наших офісах. Вона інформує, що це представники Червоного Хреста, що вони в жодному разі не несуть жодної загрози, і їх завдання - допомагати людям, які опинилися у скрутній ситуації. Тому й існує закон України про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала. Але, на жаль, Російська Федерація не дотримується цих правил. І наші загони швидкого реагування неодноразово потрапляли під їх обстріли", - зазначив Доценко.

Додамо, що сьогодні, 18 квітня - день заснування Товариства Червоного Хреста України.

Нагадаємо, торік у грудні російські агресори атакували червонохрестівський склад гуманітарної допомоги у Херсоні. Пряме влучання й пожежа, що виникла внаслідок цього, повністю знищили запаси гуманітарної допомоги для жителів Херсонщини.

Український Червоний Хрест відреагував на критику Зеленського

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: разрушения
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі