Україна наростила імпорт сирів: що буде з цінами на продукцію

Імпорт сиру зростає, внутрішні продажі скорочуються.
Україна наростила імпорт сирів: що буде з цінами на продукцію
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні перестали зростати продажі сиру вітчизняного виробництва. Водночас імпорт суттєво збільшився. Перспектива збуту великих обсягів сиру не найкраща, повідомляє Інфагро.

Читайте також:

"У найближчій перспективі сири не подешевшають, але акції з великими знижками стануть масовими. Та навіть цінові знижки врятують не всіх виробників, адже імпорт сиру досить суттєво зріс", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили експерти, європейський сир дуже дешевий, конкурувати з ним на внутрішньому ринку України вітчизняним виробникам стає дедалі складніше. За перший квартал 2024 року імпорт твердого, напівтвердого та білого сиру зріс на 12%. Зокрема завезено суттєвий обсяг твердих/напівтвердих сирів, які складають найбільшу конкуренцію вітчизняним сироварам. А імпорт плавленого сиру зріс на чверть.

Читайте також:

Зазначається, що впевненості в подальшому суттєвому збільшенні імпорту наразі немає. Аналітики припускають, що девальвація гривні трохи відлякує імпортерів.

Зважаючи на загострення проблем із продажами на внутрішньому ринку, виробники сирів намагаються збільшувати його експорт, але це вдається не завжди. 

Читайте також:

"Експортні продажі напівтвердих сирів у першому кварталі порівняно з аналогічним періодом минулого року впали на 11%. Ще гірше виглядає динаміка експорту напівтвердих сирних продуктів. Їх продажі в першому кварталі скоротилися майже на чверть. У перспективі експорт цього товару ще більш суттєво впаде", - додали у виданні.

Раніше ми писали, що Україна збільшує імпорт сирів, зокрема з Польщі. У березні до країни був завезений рекордно високий обсяг продукту порівняно з довоєнним періодом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK