Головна Новини Суспільство Війна з Росією Iris-T буде ще більше: хто погодився допомогти Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Iris-T буде ще більше: хто погодився допомогти Україні

Україна отримає ще одну ЗРК Iris-T вже найближчими тижнями

18 квітня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Нинішнього року Україна отримає ще більше зенітних ракетних комплексів IRIS-T SL. Наступну систему передадуть уже найближчими тижнями. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал німецького таблоїду "Bild".

Iris-T буде ще більше: хто погодився допомогти Україні

IRIS-T. Фото з відкритих джерел

Як зазначає Bild, разом із віце-канцлером Німеччини Робертом Габеком, до Києва прибув Гельмут Раух – керівник компанії Diehl Defence, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Iris-T SLM.

"Три наші системи вже знаходяться в Україні, і ще більше буде поставлено цього року. Наступна — вже за кілька тижнів", — заявив Раух під час розмови з журналістами.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю PBS розповів, що Росія знищила Трипільську ТЕС через відсутність ракет для її захисту. За словами президента, дефіцит ракет виник на тлі нестачі допомоги партнерів України.

Володимир Зеленський зазначив, що Ізраїль має сильний захист, проте лише завдяки союзникам він зумів відбити масовану атаку Ірану в ніч проти 14 квітня.

За словами президента, Україна самостійно боронить своє небо. Незважаючи на те, що союзники дають Україні системи ППО та іншу техніку, проте Зеленський вказує, що "з нею у нас дефіцит".

Читайте також на порталі "Коментарі" — після того, як американці та європейці захистили нещодавно Ізраїль від іранських дронів ракет, в Україні запитують – чому не можуть захистити нас так само – від російських? При цьому в США дали зрозуміти, що загроза, яка походить від Росії, набагато більша, ніж загроза від Ірану, тому Штати не допомагатимуть нам відбиватися від дронів і ракет, як допомогли Ізраїлю. Про що говорять подібні заяви та пояснення? Що слід зрозуміти Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини