У Дніпрі під час вибухів школярі співали в укритті «Ой у лузі червона калина»

Сьогодні, 18 квітня, росіяни тероризують Дніпро ракетами. Але школярі в укриттях дали ворогові «культурну» відсіч — заспівали «Ой у лузі червона калина». 

Про це повідомляє Відкритий.

Російські окупанти завдали ракетних ударів по Дніпру. Попередньо, балістикою. До цього повітряні сили попереджали про загрозу пуску саме цього типу ракет зі сходу.

Водночас у місцевих школах проходили уроки. Коли пролунав сигнал повітряної тривоги, діти спустилися до укриттів. Згодом у мережі з’явилося відео, як учні 30-ї школи у Чечелівському районі міста співали патріотичних пісень, а саме – «Ой у лузі червона калина».

Вона набула популярності після виконання Андрієм Хливнюком у перші дні російського вторгнення та кавер-версії культового гурту «Пінк Флойд» під назвою «Hey, Hey, Rise Up!».

Написав її у 1914 році в підавстрійській Галичині Степан Чарнецький за мотивами останнього куплету козацької пісні XVII століття «Розлилися круті бережечки». Після початку Першої світової війни, ймовірно, доповнилася словами Григорія Труха. Пісню неодноразово виконували січові стрільці та бійці УПА. Вона стала народною й відома у декількох варіантах.

Відео: “Днепр Сейчас”

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,