В росії розробили дрон-камікадзе для літаків, що самостійно летить на ураження

Запатентований у росії баражуючий боєприпас зможе керуватися з повітря, з землі або повністю автономно. Він запускатиметься з точок підвісу літаків.

Російська компанія “Об’єднана авіабудівна корпорація” запатентувала безпілотний літальний апарат, який запускається з літаків та оснащений інтелектуальною системою пошуку і захоплення цілей. Про це повідомляє російська інформаційна агенція ТАСС.

“Безпілотний літальний апарат повітряного старту є баражуючим боєприпасом та призначений для одноразового застосування … зі штатних авіаційних катапультних пристроїв типу АКУ-58 з зовнішніх точок підвіски та з універсальних внутрішньофюзеляжних катапультних пристроїв типу УВКУ-50 з внутрішніх точок підвіски літака. Всередині фюзеляжу БПЛА розміщена бойова частина” — пояснюють російські розробники.

За словами росіян, дрон повітряного старту зможе самостійно шукати цілі та приймати рішення про їхнє ураження. Бортова система на базі попередньо навченої нейромережі дозволяє з автономним пошуком та ураженням цілей дозволяє літаку не входити у зону дії ППО, залишаючись у безпеці.

Безпілотник матиме кілька типів бойових частин: фугасну, осколково-фугасну або кумулятивну. Різні типи боєголовок забезпечують розширення номенклатури можливих цілей. БПЛА зможе знищувати броньовану й неброньовану техніку та інші цілі з максимальною ефективністю. турбореактивний двигун дрона дозволяє розвивати швидкість 0,11-0,6 Маха. За словами російських розробників, БПЛА є високоефективним, дешевим та придатним для масового виробництва. Баражуючим боєприпасом можна буде управляти з літака, який є повітряним командним пунктом, з наземного та мобільного пункту, також він може працювати повністю автономно.

“Пуск безпілотного літального апарату здійснюється до лінії бойового зіткнення. Далі БПЛА здійснює автономний політ по заданому в польотному завданні маршруту з використанням датчиків навігаційних систем. При виході в заданий район мети він починає пошук по заданому в польотному завданні маршруту або будує самостійний оптимальний маршрут пошуку в заданому районі цілі. Дані з камери та інформація про виявлені та/або розпізнані цілі в реальному масштабі часу передаються на повітряний командний пункт або на мобільний наземний пункт управління”, — йдеться в патенті, виданому в росії.

Росіяни стверджують, що після виявлення цілі БПЛА діятиме самостійно або отримує цілевказання від оператора. Після переходу у режим атаки безпілотник формує траєкторію до цілі. Якщо протягом відведеного часу цілі не знайдено, боєприпас намагатиметься уразити ціль за встановленими заздалегідь координатами. Видання не повідомляє назву боєприпасу та подробиці його виробництва або впровадження у ЗС рф.

Джерело focus

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше