У Дніпрі продовжують з’являтися стихійні звалища: що роблять комунальники

Відходи накопичуються тоннами, місцеві мешканці лишають заявки до міськради

У Дніпрі продовжують ліквідовувати безхазяйні відходи. Цього разу сміттєзвалище прибрали по вул. Запорізьке шосе, 16. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

У Дніпрі до департаменту екологічної політики міської ради надходять звернення від містян щодо наявності та утилізації сміттєзвалища за тією чи іншою адресою. Обробляють такі заявки спільно з представниками районних адміністрацій. Чергове сміттєзвалище 17 квітня почали ліквідовувати у Шевченківському районі за адресою: вул. Запорізьке шосе, 16. Звідти до кінця дня вивезли майже 30 кубічних метрів сміття.

"Це вже пяте за ліком сміттєзвалище, яке ліквідовуємо з початку року. Йдеться про більше ніж 100 тонн безхазяйних відходів. Районні комісії обстежують звалища, визначають обсяг відходів. Поліція шукає власників. Якщо їх не знаходять, то районна комісія складає відповідний акт і передає його до нашого департаменту для ліквідації стихійного сміттєзвалища. Комунальники посилено прибирають територію міста, однак мешканці продовжують скидати сміття у непристосованих для цього місцях. Щодня близько 500 комунальників прибирають сміття на вулицях міста. Закликаємо мешканців бути відповідальними і не забруднювати територію", — підкреслила начальниця відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Тетяна Левачова.

Вона також додала: "Торік у Дніпрі ліквідовано 51 стихійне сміттєзвалище, звідки вивезено 7 350 тонн безхазяйних відходів". Місцева мешканка Лариса каже: "Вдячні службам, що прибирають це сміттєзвалище. На жаль, є люди, які цілеспрямовано скидають сміття, зокрема й негабаритне, туди, де їм заманеться. А потім через смітник пацюки по вулиці бігають".

Щодо ліквідації сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: 056-732-12-12, 095-732-12-12, 096-732-12-12, 073-732-12-12.

Читайте також: Мешканцям Дніпра та області вкотре пригрозили штрафами

Згідно чинного законодавства, сума штрафу за порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян становить від 3060 до 6120 гривень. За що загрожують такі штрафи – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися