Вижили після терористичного ракетного удару РФ: історія одеських рятувальників (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Російські окупаційні війська використовують терористичну тактику повторних ракетних ударів по українських містах. Жертвами подібних атак часто стають працівники екстрених служб. Один із таких випадків стався в Одесі 15 березня. Тоді восьмеро рятувальників отримали поранення, двоє – загинули, повідомляє FREEДОМ.

Фото з українським рятувальником Олександром Донцовим, який потрапив під повторний удар російської армії, миттєво облетіло багато світових медіа. Момент вибуху та свої дії одразу після удару чоловік пам’ятає чи не посекундно.

“Буквально, може, секунд п’ять, ось як я казав, як літак сідає, — такий гул, як на посадку, і просто секунда — дві, і я бачу. І пролунав вибух, хвиля цього вогню та уламки полетіли на нас. Розлетілися, як то кажуть, як шахи, — розповів Донцов.

Внаслідок ракетного удару рятувальник отримав поранення середньої тяжкості. Понад два тижні Олександр провів у лікарні.

“Насамперед це були осколкові поранення, опік, ступінь не пам’ятаю, але в мене дуже погоріли руки, обличчя. Обличчя вже, дякую лікарям — все зробили, гоїться. Уламки — мене оперували — вже дістали”, — відзначив Донцов.

Наразі Олександр уже одужує. Відновлюватися йому допомагають рідні та друзі. Рятувальник сподівається, що вже за кілька тижнів повернеться до роботи.

“Я хочу повернутися, я повернуся. І далі виконуватиму свої обов’язки”, — переконаний він.

15 березня в Одесі під час повторного російського ракетного удару постраждали восьмеро рятувальників, двоє з них загинули. Зараз троє вогнеборців, повністю відновившись, повернулися на службу. Час, проведений у лікарні, та спільне горе ще сильніше згуртували й до того дружний рятувальний загін.

“Багато дзвінків було мені на телефон. Тому що родичі моїх підлеглих переживали за них, комусь встигав відповідати, комусь — ні”, — згадує рятувальник Олег Котелевський.

Того дня також загинув фельдшер екстреної швидкої допомоги.

Нагадаємо, всього від ракетного удару 15 березня в Одесі загинула 21 людина, ще 70 отримали поранення різного ступеня важкості. Для атаки на рекреаційну зону Росія використала балістичні ракети, випущені з території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: РФ не випадково обрала Одесу як місто, по якому ведуться інтенсивні удари ракетами і БпЛА, — військовий аналітик

Прямий ефір