RU
 

Загибель помічника Залужного: справу передано до суду

Текст: ,  18 квітня 2024, 13:18
0
1250
Загибель помічника Залужного: справу передано до суду
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону
Підозрюваному у ненавмисному вбивстві Геннадія Частякова загрожує до 15 років позбавлення волі

Офіцера обвинувачують у привласненні та збуті боєприпасів, убивстві через необережність і заподіянні тяжкого тілесного ушкодження через необережність.

Працівники ДБР передали до суду провадження щодо офіцера, який подарував гранати помічнику головкома ЗСУ Геннадію Частякову. Про це в четвер, 18 квітня, повідомила пресслужба ДБР.

Повідомляється, що слідчі завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року, а після цього сторони захисту й потерпілих мали можливість ознайомитись з матеріалами справи.

У повідомленні йдеться, що військовий передав приятелю на честь дня народження вибуховий "подарунок» з гранатами і не пересвідчився, що іменинник та інші присутні в робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

"Як наслідок, під час розпакування "подарунка" вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був упевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження" - йдеться в повідомленні.

Офіцера обвинувачують у привласненні та збуті боєприпасів, убивстві через необережність і заподіянні тяжкого тілесного ушкодження через необережність.

Повідомляється, що санкція статей передбачає покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо,  торік 7 листопада загинув майор Геннадій Частяков, який був помічником тодішнього головкома ЗСУ Валерія Залужного. Правоохоронці заявили, що вибухнула граната -один з подарунків, який майор приніс додому.

Гранати Частякову подарував його колега. Він попередив загиблого, що гранати бойові, але той міг сприйняти це попередження за жарт.

ДБР розглядало  чотири версії загибелі майора Частякова.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

 

Війна Росії з Україною
У Раді Європи ухвалили рішення щодо спецтрибуналу агресії РФ проти України
В Одесі пролунали вибухи
Росія відмовила в громадянстві киянці через справу проти неї в Україні
У Пентагоні зробили заяву щодо ATACMS для України
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: судсмертьподарокубийствогранатанесчастный случай
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі