Головна Новини Суспільство Біженці Нові умови для українських біженців у Чехії: хто зможе залишитись
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові умови для українських біженців у Чехії: хто зможе залишитись

Українців зможуть отримати новий статус

18 квітня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Чеська Республіка вносить зміни у свою політику стосовно українських біженців. За інформацією від Radio Praha, керівництво Консорціуму неурядових організацій Андреа Крхова повідомила про нові можливості для довгострокового перебування в Чехії. Відомо, що з 342 тисяч українців, які отримали тимчасовий захист у країні, 20 тисяч зможуть отримати дозвіл для довгострокового проживання.

Нові умови для українських біженців у Чехії: хто зможе залишитись

Нові умови для українських біженців у Чехії

Ця ініціатива є частиною зусиль уряду адаптувати свою імміграційну політику до потреб тих, хто був змушений покинути свої домівки через збройний конфлікт. За словами Крхової, нова програма відкрита лише для тих українців, які вже провели в Чехії мінімум два роки і можуть довести свою економічну самостійність та забезпеченість житлом.

Людина, яка хоче отримати право на довгострокове перебування, не повинна залежати від виплат соціальної допомоги. Ми маємо інформацію, що сума, яка підтверджує економічну самостійність, наразі встановлена з урахуванням стандарту коштів, наявність яких вимагають довести від усіх іноземців, які подають заяви на довгострокове перебування в Чехії", — зазначила Крхова. 

Вона також пояснила, що сума, необхідна для підтвердження фінансової самостійності, визначена з урахуванням загальних стандартів для всіх іноземців, що звертаються за дозволом на довгострокове проживання в країні.

Проте, незважаючи на обнадійливі перспективи, директорка Консорціуму вказала на складнощі, з якими стикаються біженці у Чехії. Вона підкреслила, що за розмірами заробітних плат, які наразі отримують українські біженці, більшість не відповідає встановленому фінансовому критерію.

У різних країнах Європейського Союзу українські біженці можуть розраховувати на фінансову підтримку. Обсяги та умови надання цієї допомоги значно різняться залежно від країни перебування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини