close-btn

Аналітики попереджають про обвал Біткоїна до $56 000

Обвал ще не закінчився. Розповідаємо чому експерти чекають нового локального мінімуму курсу Біткоїна

Аналітики попереджають про обвал Біткоїна до $56 000

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com

У четвер BTC зазнав подальшого падіння на тлі постійного тиску з боку підвищення відсоткових ставок у США. Нагадаємо, базова ставка визначає вартість фінансових позик. Відповідно, чим вона нижча, тим легше суб’єктам економіки залучати новий капітал.

І оскільки зараз цей показник перебуває на високому рівні, учасники ринків чекають його зниження для активізації припливу коштів у різні категорії активів.

Ще в січні 2024 року передбачалося, що Федеральна резервна система США знизить базову кредитну ставку шість разів протягом року. Однак пізніше завдяки даним платформи CMEGroup стало зрозуміло, що ФРС навряд чи піде на більш ніж три зниження — все через стійку високу інфляцію і ситуацію на ринку праці.

Проблема в даному випадку полягає в тому, що фінансові ринки та індустрія криптовалют зокрема розраховували на більш масштабне зниження ставок, завдяки чому апетити інвесторів до ризикованих активів повинні були збільшитися. Однак тепер, коли цей наратив імовірно не стане реальністю, починається істотне падіння цін активів.

Аналітики уважно стежать за динамікою ціни Біткоїна, оскільки він наближається до критичного моменту — халвінгу, який, як очікується, відбудеться в ніч з 19 на 20 квітня. Криптоаналітик Алі Мартінес (Ali Martinez) у своєму пості на X від 18 квітня зазначив, що Біткоїн увійшов у фазу консолідації в рамках встановленого торгового каналу, визначивши $61 000 як критичний рівень підтримки.

Мартінес припускає, що якщо Біткоїн опуститься нижче цього рівня, він може впасти до $56 200. З іншого боку, якщо криптовалюта зможе піднятися вище $62 300, це сигналізуватиме про потенційне зростання до $66 500.

Аналіз ціни Біткоїна

Після досягнення денного максимуму на рівні приблизно $62 210, Біткоїн відступив і намагається утримати ціну вище $61 000. На момент написання матеріалу ціна BTC торгувалась на рівні $61 495, що свідчить про зниження на 3,11% за останні 24 години. Крім того, криптовалюта зазнала помітного падіння на 13,29% за останній тиждень.

Біткоїн опустився під блок підтримки $60 800-$62 000, оновивши тим самим локальний максимум. При цьому покупцям поки що не вдається повернути ціну над верхню межу діапазону підтримки. Наступна зона інтересу покупців розташовується в районі березневого мінімуму на позначці $59 000.

Там пролягає і динамічний рівень підтримки у вигляді експоненціальної середньої ковзної EMA 100. Це наступна потенційна зона відскоку Біткоїна, якщо найближчим часом інструменту не вдасться повернутися над $62 000. Скоріш за все, після тесту березневого мінімуму ми побачимо повноцінний відскок Біткоїна зі зростанням до відкриття місяця — $71 300.

Раніше ми писали про те, що у резервах криптобірж залишилося 2 млн BTC, що можуть зникнути через 9 місяців.

Ви могли пропустити:

google news