Головна Новини Суспільство Війна з Росією Боржників з виплати аліментів можуть відправити на фронт. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Боржників з виплати аліментів можуть відправити на фронт. Про що мова

Чоловіків, які мають на утриманні троє і більше неповнолітніх дітей можуть мобілізувати, якщо вони мають борги зі сплати аліментів, сказала в коментарі LB.ua нардеп Ірина Фріз

18 квітня 2024, 13:42
Поділіться публікацією:

Як повідомила член оборонного комітету Ірина Фріз чоловіки на утриманні яких перебуває троє і більше неповнолітніх дітей, за певних обставин можуть втратити право на отримання відстрочки від мобілізації.

Боржників з виплати аліментів можуть відправити на фронт. Про що мова

Мобілізація в Україні

За її словами, уряд запропонував нардепам позбавити права на відстрочку чоловіків, які мають борги з виплати аліментів за три місяці і більше. Вона додала, що комітет ухвалив таке рішення.

Фріз додала, що чоловіки, які мають відстрочку від мобілізації повинні виконувати свої батьківські обов’язки в повному обсязі.

При цьому, за інформацією Міністерства юстиції, станом на 1 березня 2024 року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебуває 520,2 тис. документів про стягнення аліментів. Проте, як кажуть у міністерстві, ця кількість може змінюватися кожного місяця. Втім, там додають, що у середньому по країні чисельність неплатників аліментів є не меншою ніж 500 тисяч.

Проте в міністерстві додали, що наразі вони не мають статистики саме по чоловікам, які мають троє і більше дітей та не платять аліменти понад три місяці. Хоча там вважають, що таких чоловіків в Україні точно не менше ніж 20 000.

В Міністерстві юстиції відзначають, що деякі чоловіки кажуть, що не мають роботи, аби платити аліменти. При цьому там додають, що в ЗСУ достатньо високі зарплати, тому чоловіки зможуть швидко погасити свої борги. При цьому, додають в міністерстві, головне, що діти зможуть отримати фінансове забезпечення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Щоб не стати ухилянтами, чоловіки протягом 60 днів повинні оновити свої дані в ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини