У Харкові та області запровадили аварійні відключення: причини

У Харкові та області запровадили аварійні відключення: причини.

У Харкові та області запровадили аварійні відключення: причини. Фото: PMG.ua

Комуналка
18 квiтня 13:57

У Харкові та Харківській області, крім погодинних, застосовані також графіки аварійних відключень. Це сталося через дефіцит електроенергії в об'єднаній енергосистемі України станом на 13:30.

Про це повідомила прес-служба "Харківобленерго".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Укренерго, через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії. У енергосистемі виник дефіцит потужності.

"Дефіцит електроенергії буде сьогодні в енергосистемі протягом майже всієї доби. Він спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по українських електростанціях. Вранці та вдень Диспетчерський центр залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн. З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу. Для побутових споживачів обмеження споживання продовжують діяти на Харківщині.
Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", - йдеться у повідомленні Укренерго.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах